x
 
   
Nakit od žutog safira

Žuti Safir

Klasifikovan kao polu-dragi kamen žuti safir je vrsta safira koji je član porodice korunda kao i rubin. Mali tragovi gvožđa u hemijskoj strukturi mu daju odsjaj žute.

boderISTRAŽITE JOŠ

Žuti Safir

Klasifikovan kao polu-dragi kamen žuti safir je vrsta safira koji je član porodice korunda kao i rubin. Mali tragovi gvožđa u hemijskoj strukturi mu daju odsjaj žute. Predivan žuti safir bi trebalo da bude proziran sa površinom koja svetluca i reflektuje boje sunca. Ono što ga čini drugačijim od drugih safira je da žuti safir visokog kvaliteta nema inkluzije dok drugi safiri mogu imati inkluzije. Nalazište žutog safira je u Serendipu, ostrvu Šri Lanke. Ta zemlja bogata draguljima je prvo mesto gde su nađeni. Ljudi su ih pronašli u polju nakon što ih je kiča oprala. Reč serendipity je potekla odatle. Drugi rudnici žutog safira su na Madagaskaru, Tanzaniji, Indiji i Australiji. Najveći iskopani žuti safir do danas teži skoro 2020 karata i nazvan je Tigar Tomahavka.

Antički narodi su ih nazivali zumbulima, i poznati su i pod padparadscha u Sanskritu. Kamen ima posebno mesto u indijskoj i vedskoj astrologiji i zove se Pukhraj, što znači žuti kamen. Veruje se da donosi svetlost i mir onome ko ga nosi. U skladu sa Hindu verovanjima, on je kamen Jupitera, i zato se zove Deva Guru i veruje se da je učitelj bogova. Zato se smatra da žuti safir usmerava osobu prema sreći, mudrosti i ispunjenju. Takođe je povezan sa životom, plodnošću i brakom.

Kod Glamire sav značaj i sjaj žutog safira je kombinovan sa mnogo legura, drugih kamenova i boja kako bi se stvorio nakit sa žutim safirom, prstenovi, minđuše, ogrlice i td. Glamira dobija najbolje dragulje u skladu sa 4C za maksimalnu lepotu. Kada se stopi sa dizajnom i legurom belog i žutog zlata, sija iz svakog ugla. Tako da možete da ga pustitie da osvetljava Vašu ruku u prstenu sa žutim safirom, ili Vaše lice sa parom minđuša sa žutim safirom. Možete da ispišete svoju ljubavnu priču inspirisanu značenjem koje nosi i personalizujete verenički prsten sa žutim safirom. Glamira Vas poziva da osetite svetlo Jupitera na koži.