x
 
   

Crni dijamant

Crni dijamant, član porodice dragih kamenova, ima duboku crnu boju kao rezultat kombinacije grafita, ugljenika i različitih metala koji se zovu polikristalini.

 

Crni dijamant, član porodice dragih kamenova, ima duboku crnu boju kao rezultat kombinacije grafita, ugljenika i različitih metala koji se zovu polikristalini. Takođe nazivan "Carbonado", crni dijamant ima strukturu koja se teško obrađuje i polira. Zato mu je potrebno više pažnje i nege da bi se pretvorio u nakit od crnog dijamanta. U prodavnicama nakita danas, skoro svi crni dijamanti dobijaju boju od zračenja ili druge obrade. Duguje svoju lepotu dubokim bojama, ovaj kamen u prirodnoj varijanti je redak i skup. Kada pogledate istoriju crnih dijamanata, 67.5 crni orlov je najpoznatiji primerak na koji možete naići. Ovaj veliki kamen je poznat i kao “oko Brahme”.
Crni dijamantski verenički prstenovi
Ono što ga čini specijalnim, nije samo veličina, već i to da se veruje da je proklet od kad je uklonjen iz Hindu hrama u Indiji. Međutim, nakon što ga je imao i obradio ruski princ, veruje se da se prokletstvo povuklo. Dok su crni dijamanti izloženi zračenju i drugim obradama potekli iz Indije, Glamira koristi one sa visokim kvalitetom koji dolaze iz nekoliko rudnika gde su nađeni prirodni crni dijamanti. Glamira daje značaj još jednoj stvari, oni su nekonflikti dijamanti i ispunjavaju Glamira kvalitet i standarde.
Kod Glamire, komadi nakita su stvoreni iskorišćavanjem crnog dijamanta i data Vam je mogućnost da kombinujete odabrane komade umetnosti sa varnicom crnog dijamanta u. na primer, prstenu sa crnim dijamantom.
Crne dijamantske ogrlice
Često se kombinuje sa belim dijamantom da se naglasi svetlina belog i bogatstvo crnog. To znači da možete personalizovati prstenove da imaju predivne crne i bele dijamante. Ili možete nositi par minđuša od crnog dijamanta da se uklope u Vaše dostojanstvo. Sa druge strane, crni dijamanti se takođe koriste za muški nakit od kad se crno smatra muškom bojom. Glamira dizajnira muške prstenove od crnog dijamanta i manžetne kombinuje sa drugim kamenovima kao što su oniks, koji podvlači mušku harizmu i stil!
Crne dijamantske minđuše
PREPORUČUJEMO VAM
boderISTRAŽITE JOŠ