x
 
   

Safir

Plavi safir je klasifikovan kao dragi kamen i ima sjaj plave boje pomešan sa violet i ljubičastom.

 

Plavi safir je klasifikovan kao dragi kamen i ima sjaj plave boje pomešan sa violet i ljubičastom. Njegova vrednost zavisi od nijanse plave i dodatih boja, jasnoće, veličine, reza i kvaliteta. Što je tamniji, ima veću vrednost. Ime mu potiče iz grčkog jezika, od reči "sappheiros" što znači plav. Spada pod porodicu korunda, kao i rubin, i to ga čini jednim od najčvršćih kamenova. Najpoznatiji i najpopularniji plavi safir je zvezdasti safir koji ima oblik zvezde zbog kabokon reza. Crna zvezda Kvinslenda, najveći safir na svetu, težak je 733 karata. Značajna nalazišta safira su u Istočnoj Australiji, Tajlandu, Šri Lanci, Kini, Madagaskaru, Istočnoj Africi i Severnoj Americi i na nekoliko lokacija u Montani.
SAFIRNI VERENIČKI PRSTENOVI
Safiri i rubini se često nalaze na istim područjima i okolini. On je tradicionalni kamen rođenja u septembru i kamen je znaka strelca. Generalno se povezuje sa mirom i srećom. Na primer, u antičkoj Persiji se verovalo da safir čini nebo plavim i mirnim.
Glamira dobija plave safire AAA jasnoće i koristi ih u raznim karatima da bi stvorila jedinstvene dizajne nakita sa plavim safirom. Glamira takođe bira kraljevsko plave kamenove koji su najcenjeniji. Sa Glamirinom konfiguracijom možete iskoristiti te dizajne sa bilo kojom legurom i bojom.
SAFIRNE OGRLICE
Plavi safir je specijalni dragulj koji se slaže sa bilo kojom bojom kose i stilom. Može obasjati Vašu kožu, laskajući ženskoj lepoti i muškoj harizmi. Može se obraditi u skoro svakom dizajnu za minđuše sa plavim safirom, prstenove, ogrlice i manžetne i privući pažnju na Vašu odeću. Bilo da je na Vašem vratu kao ogrlica od plavog safira ili na ušima kao par minđuša ili da se sija na Vašem prstu u obliku prsten sa plavim safirom. Glamira Vam nudi upadljivi plafi safir da ukažete na Vašu kraljevsku krv tom kraljevsko plavom! Ili možete odabrati neki od vereničkih prstenova sa plavim safirom, personalizujete ga u skladu sa željama Vaše ljubavi i pustite ga da svedoči posebnom trenutku kada je zaprosite. Još jedan važan detalj je da je plavi safir tradicionalni poklon za četrdesetpetogodišnjicu braka.
SAFIRNE MINĐUŠE
boderISTRAŽITE JOŠ