x
 
   
Nakit sa ametistom

ametist

Kamen ametist je poludragi kamen sa raznim varijacijama boja, od lile do bogato ljubičaste i zelene.

PREPORUČUJEMO VAM

boderISTRAŽITE JOŠ

ametist

Kamen ametist je poludragi kamen sa raznim varijacijama boja, od lile do bogato ljubičaste i zelene. Duguje svoju boju nečistoćama gvožđa u kristalnim strukturama. Ovaj kamen je iz porodice kvarca. Nalazište je oko regiona Minas Gerais u Brazili, ali kamen se takođe može naći na Madagaskaru, Šri lanci, čak i na austrijskom Misau. Štaviše, ametist je zvanični kamen države Južne Karoline.

Ametist (ime je uzeto izgrčkog "amethystos," što znači neotrovan) je bio predmet mnogih mitstkih uverenja u Hrišćanstvu, Budizmu i grčkoj mitologiji u stara vremena. Poznat je po mogućnosti da leči, predstavlja smirenost i jasnoću. U astrološkom konceptu on je kamen rođenja za februar i u znaku je riba.

Za Glamiru, kvalitet je prvi korak stvaranja. Upravo zato, ovde u Glamiri, su Vam ponuđeni kamenovi najboljeg kvaliteta. Ametist koji je Glamira odabrala ima AAA kvalitet i oni mogu biti korišćeni u skladu sa Vašim ukusom da ulepšaju komade nakita.

Imaju bogatu i intenzivnu boju koja se menja na svetlu. Ametist je jedan od najlepših kamenova koji je umešan u Glamirine dizajne. Zamislite nakit iz bajke koji menja boju na svetlu Vašeg raspoloženja! Upravo tako možete personalizovati Vaše komade nakita sa ametistom u Glamiri. Možete personalizovati Vaše ametist prstenove i imate bogatu auru prirode na Vašem prstu. Ili možete naći ametist ogrlicu da prikažete mekoću svog srca svetu oko Vas. Topla veza sa dizajnom Glamire će, sa druge strane, ispričati najdragoceniju bajku Vašim ušima putem minđuša od ametista! Sami ili u kombinaciji sa drugim draguljima, ametist mogu koristiti i muškarci sa Glamirinim manžetnama.
Manžetne sa ametistom će biti ime ispisano njegovom rukom, sećanje na harizmu i stil. Sve u svemu, naći ćete svu tu magiju i šarm zarobljene u dragulj i upakovane da budu Vaši!