x
 
   
Fire Opal Jewellery

Vatreni opal

Vatreni opal je providna vrsta opala i kao i druge forme opala, sastoji se od silicijumove kiseline, visokog sadržaja vode, i nazvan je po boji.

VERENIČKI PRSTENOVI SA VATRENIM OPALOM

VERENIČKI PRSTENOVI
SA VATRENIM OPALOM

PREPORUČUJEMO VAM
boderISTRAŽITE JOŠ

Vatreni opal

Vatreni opal je providna vrsta opala i kao i druge forme opala, sastoji se od silicijumove kiseline, visokog sadržaja vode, i nazvan je po boji. Ime mu potiče od rimskog ‘opalus’, povezanim sa Opsom, ženom Saturna, boginjom plodnosti. Kao deo polu-dragih kamenova, ovaj dragulj je sastavljen od sferičnih slojeva koji stvaraju trodimenzionalni prostor i daju mu intenzitet i sjaj. Ima unutrašnju strukturu koja defraktuje svetlo i stoga ima taj spektar boja. U zavisnosti od uslova kako je kamen formiran, vatreni opal sadrži različite boje, počev od žute do narandžaste i crvene, koje mu daju vatreno ime. Što intenzivnija osnovna boja – više vatre ima i vredniji će biti. Nalazišta su mu u Brazilu, ali i drugim mestima kao što su Honduras ili Gvatemala, SAD, Kanada, Australija, Etijopija i Turska.

Ima posebno mesto u mnogim legendama, i posebno je poznat u Meksiku. Kod Maja i Asteka vladalo je verovanje da takav dragulj sa tolikom živošću može biti stvoren samo u vodama raja. Zato su ga nazivali “quetzalitzlipyollitli”, 'kamen ptice raja'. I koristili su kamen u ritualne svrhe. Zato je danas vatreni opal nacionalni kamen Meksika. Sa druge strane postoje glasine da je Kleopatra nosila vatreni opal kako bi privukla Marka Antonija, vladara Rima. I kraljica Viktorija je koristila komade nakita od opala da se zaštiti od zla i neprijatelja. Kao skup lepih boja i simbol rajske lepote, vatreni opal je kamen rođenja u oktobru.

Pošto je kvalitet prvi na listi za stvaranje posebnog nakita od vatrenog opala, prstenova, minđuša, ogrlica, manžetni, vatreni opal AAA kvaliteta i skoro crvene boje se dobija u Glamiri. Dajući šarm i lepotu bilo kom nakitu u koji su ubačeni, kamenovi vatrenog opala su odlični da se koriste sa bilo kojom legurom i dizajnom. Stvaranjem minđuša od vatrenog opala, možete čuti zvuk rajske reke. Ili možete privući svoju ljubav, vladara Vašeg srca pomoću prstena sa vatrenim opalom, baš kao što je Kleopatra uradila. Dopustite Glamiri da Vam unese u život malo vatre.