x
 
   
Nakit sa rozenkvarcom

Rozenkvarc

Rozenkvarc je roze varijanta kvarca, koji je jedan od polu-dragih kamenova. S obzirom da se ceni po boji a ne jasnoći, dragulj ima boju koja varira od bledo roze do tamno roze.

PREPORUČUJEMO VAM
boderISTRAŽITE JOŠ

Rozenkvarc

Rozenkvarc je roze varijanta kvarca, koji je jedan od polu-dragih kamenova. S obzirom da se ceni po boji a ne jasnoći, dragulj ima boju koja varira od bledo roze do tamno roze. Boja je najčešće rezultat tragova titanijuma, gvožđa ili magnezijuma u hemijskoj strukturi. Njegova forma je toliko prozirna da perfektno reflektuje roze boju. Nalazište mu je u Brazilu i Madagaskaru.

Nazivan kamenom srca, rozenkvarc se koristi kao pokazatelj ljubavi još od 600 godina pre Hrista. Povezuje se sa Kupidonom i Erosom, bogovima ljubavi. U vreme Rimljana se koristio da ukrasi ornamente, čaše, činije i druge stvari. Rimljani su ga nosili blizu grudi, drugim rečima, srca, jer su verovali da štiti nosioca od glavobolja i daje mu moć. Rozenkvarc takođe poznat i kao Roze kvarc ili hijalin kvarc vuče naziv iz grčke reči hyalos, znači "staklo". Štaviše, u zodijaku je vezan za bika i kamen rođenja u decembru.

Glamira dobavlja rozenkvarc u AAA kvalitetu i obrađuje ga u minđuše, prstenove, ogrlice i priveske, narukvice, manžetne i kao rozenkvarc nakit. U raznim oblicima dragulj je konfigurisan tako da iskazuje svoju lepotu. Rezultat konfugiracije priveska u skladu sa Vašim ukusom će biti privezak u obliku srca od rozenkvarca koji nosi šapat svete ženstvenosti. Sa prstenom od rozenkvarca možete da osetite zagrljaj ljubavi. Narukvica od rozenkvarca će Vam osvetliti dan suncem ljubavi i usmeriti Vas. Samo postavite rozenkvarc kao centralni kamen Vaših minđuša sa rozenkvarcom i ponesite magiju la vie en rose!