x
 
   
Nakit sa tanzanitom

TANZANITE

Tanzanit je plava varijanta dragulja zoisita koji sadrži vanadijum i sastoji se od kalcijum silikata.

PREPORUČUJEMO VAM
boderISTRAŽITE JOŠ

TANZANITE

Tanzanit je plava varijanta dragulja zoisita koji sadrži vanadijum i sastoji se od kalcijum silikata. Otkriven je 1967 od strane Masai pastira na Merelani brdima kod Arushe na severu Tanzanije u Africi. Taj kamen, sakriven od očiju ljudi, formiran je milionima godina u stenama schists, gneisses and quartzites. Na početku je nazvan plavi zoisit, međutim ime mu je promenjeno ubrzo nakon što su shvatili da zvuči kao engleska reč 'suicide' – samoubistvo. Ime mu je dato po mestu gde je nađen. Ono što čini tanzanit posebnim i jedinstvenim jeste to da se nalazi samo na jednom mestu na svetu. Njegova duboka plava boja je karakteristika kojom se razlikuje od drugih dragulja; njegova boja ide od morsko plave do svetlo ljubičaste i ima polihromatsku strukturu što znači da kamen može izgledati plavo, ljubičasto ili braon-žut u zavisnosti od ugla gledanja.

Specijalisti su ga proglasili draguljem dvadesetog veka, i postao je jedan od najpopularnijih kamenova. Iako još nema zvanično značenje, jasno je da personifikuje čistotu i nekonvecionalnu večnu lepotu i samopouzdanje.

Glamira kombinuje tu novootkrivenu lepotu sa jedinstvenim dizajnom i otkriva nakit sa tanzanitom. Iako će svako ko se bavi nakitom imati spopstvenu ideju kako da odredi vrednost tanzanita, ipak ne postoji standard vezan za ovaj kamen. Glamira garantuje da dragulji tanzanita imaju visok kvalitet. Možete izmeniti bilo koji komad nakita sa tanzanitom i dobiti prstenove sa tanzanitom, ogrlice, minđuše i manžetne. Tanzanit će dodati ekstravagantnu boju Vašim ogrlicama sa tanzanitom, tako da možete nositi lepotu i stil. Glamira donosi moderne i jedinstvene dizajne Glamirinih dizajnera i ideju da zajedno možemo mnogo. Magična boja perfektno sečenog tanzanita će stajati samo Vama i Vašoj lepoti!