x
 
   
Nakit sa dimljenim kvarcom

Dimljeni kvarc

Dimljeni kvarc se klasifikuje kao polu-dragi kamen i boja mu varira od svetlo braon do duboko crno-sive.

VERENIČKI PRSTENOVI SA DIMLJENIM KVARCOM

VERENIČKI PRSTENOVI
SA DIMLJENIM KVARCOM

PREPORUČUJEMO VAM

Dimljeni kvarc

Dimljeni kvarc se klasifikuje kao polu-dragi kamen i boja mu varira od svetlo braon do duboko crno-sive. Zahvaljujući jedinstvenoj boji, može da se kombinuje sa drugim bojama i legurama bez da izgubi svoj sjaj u nakitu od dimljenog kvarca.

Duguje svoj naziv svojoj boji. Dolazi iz grčke reči "moroeis" (tamno) sugerišući da mu boja ide od braon do sivkaste. Nalazište mu je u starom Rimu jer se veruje da štiti protiv zla i osnažava volju. Koristi se da obeleži egipatske piramide, statue i spomenike. Na današnjem tržištu nakita, jedan je od retki i popularnih dragulja. Rudnici dimljenog kvarca su locirani primarno u Rusiji, Brazilu, Zimbabveu, Švajcarskoj i Španiji. Dimljeni kvarc je nacionalni dragulj Škotske i smatra se da je sveti kamen. Takođe je poznat kao kamen za znak Vage.

Glamira dobavlja dimljeni kvarc AAA kvaliteta iz odabranih izvora i pruža mu mesto sa drugim draguljima. Retki kamen korišćen u Glamira dizajnima čeka na Vas! Sa prstenom od dimljenog kvarca možete da stvorite stil koji nikad ne prolazi. Zato što je povezan sa bogatstvom, lepotom i elegancijom, možete ga personalizovati i stvoriti ogrlicu sa dimljenim kvarcom i shvatićete koliko se slaže uz Vaš stil. Ili možete da uklopite dimljeni kvarc sa zlatom ili srebrom u par minđuša sa dimljenim kvarcom. Kod Glamire ne možete da pogrešite!