x
 
   

Rubin

Rubin je dragi kamen i član velike četvorke, zajedno sa dijamantom, smaragdom i safirom.

 

Rubin je dragi kamen i član velike četvorke, zajedno sa dijamantom, smaragdom i safirom. Čvrst je, trajan i redak, rubin je vrsta minerala korunda, kao safir. Krvavo-crvena boja je rezultat elementa benzena koji ima u svojoj strukturi. Rubini se formiraju u Burni, gde je najčistije nalazište. Tajland, Kenija, Indija, Pakistan, Šri Lanka, Avganistan, Kambodža, Tanzanija, Australija i Sjedinjene države su mesta gde se nože naći.
VERENIČKI PRSTENOVI SA RUBINOM
Po podacima, prva upotreba rubina bila je 480 pre Hrista, kod Grka i Rimljana. Bio je korišćen u plemenima, posebno kod Hindusa, rubin se veže za vitalnost i kraljevstvo. Verovalo se da reflektuje ljubav iz srca, stoga je ovaj kamen idealan za burme sa rubinom za posvećene ljubavnike, jer je otkriven pre 2000 godina. Kamen rodjenja u julu, rubin je kamen škorpije.
Za Glamiru važi pravilo 4C pri odabiru dobrih kamenova za nakit sa rubinom. Glamira dobija rubine visokog kvaliteta i od njih stvara minđuše, prstenove, ogrlice, manžetne i druge komade nakita. Rubin, zbog svoje strukture, razlikuje se od drugih kamenova, i voli dnevnu svetlost.
OGRLICE SA RUBINOM
Sada Vas Glamira poziva da kombinujete svetlo sa rubinom da dobijete intenzivnu lepotu. I dok ga personalizujete u Glamirinoj prodavnici, imate mogućnost da stvorite posebne komade nakita, kao što su minđuše sa rubinom, i ogrlice sa rubinom. Štaviše, veruje se da pomaže nosiocu da načini vašne odluke i da se nosi na levoj ruci. Možete da odaberete prsten sa rubinom iz Glamire da pokažete svoju moć u odlučivanju! Ili možete da načinite korak napred dodajući dijamante na Vaš prsten. Prsten sa rubinom i dijamantom će pokazati Vašu lepotu i snagu ličnosti u isto vreme.
MINĐUŠE SA RUBINOM
boderISTRAŽITE JOŠ