x
 
   
Nakit sa zelenim turmalinom

zeleni turmalin

Klasifikovan kao polu-dragi kamen, zeleni turmalin (verdelit) je član borodilikata sa vrlo složenom strukturom.

Verenički prstenovi od zelenog turmalina

Verenički prstenovi
od zelenog turmalina

PREPORUČUJEMO VAM
boderISTRAŽITE JOŠ

zeleni turmalin

Klasifikovan kao polu-dragi kamen, zeleni turmalin (verdelit) je član borodilikata sa vrlo složenom strukturom. Zbog te strukture ovog dragulja, zeleni turmalin postoji u skoro beskrajnom broju varujeteta i boje, u zavisnosti od toga gde je nastao. Duguje svoju zeleni boju hromu koga ime u strukturi. Njegove boje idu od žućkasto-zelene do maslinasto zelene i vrlo je lepa i sličan je smaragdu, koji je u grupi velike četvorke, sa dijamantom, rubinom i safirom. Ime verdelit je poteklo od latinske reči 'viridis' (zelen) i grčkog sufiksa'lith' (kamen). Velika nalazišta su locirana u Brazilu, Namibiji, Nigeriji, Mozambiku, Pakistanu i Avganistanu.

Zeleni turmalin se nalazi u istoriji zbog mogućnosti da se napuni električnim nabojem kada se greje ili trlje. Ovo svojstvo mu dozvoljava da privlači čestice prašine ili papira, što je bila korisna karakteristika sudeći po danskim trgovcima iz 1700tih koji su izvlačili pepeo pomoću cevi. Zato se i naziva izvlačivač pepela. On je veliki kamen anđela Nemamije, arhangela. Poznat je po svojstvu da učvrsti nervni sistem i sakuplja negativnu energiju iz tela dok se nosi blizu srčane čakre. Kamen je rođenja jarca i kamen avgusta.

Glamira dobija zeleni turmalin u AAA jasnoći. Visoki kvalitet su reči kojima Glamira bira kamenove koji se koriste za nakit od zelenog turmalina. Jedinstveni dizajn prstenova, ogrlica i privezaka, manžetni takođe se kombinuju sa zelenim turmalinom da se dobije sjaj prirode! Noseći privezak od ili divan prsten od zelenog turmalina zadržaćete energiju blizu srca i toplotu proleća. Glamira Vas poziva da personalizujete par minđuša od zelenog turmalina u zlatu ili srebru i ponesete vibracije kamena i radost života. Ili možete da nosite specijalni dizajn zelene turmalinske ogrlice dok Vas prati anđeo Nemamija. Personalizujte nakit kod Glamire i osetite magiju u svom srcu!