x
 
   
Nakit sa granatom

Granat

Granat ima hemijsku strukturu kombinovanu sa povezanim mineralima sa sličnim fizičkim i kristalnim karakteristikama. Pripada porodici silikata, ovaj dragulj je polu-dragi kamen i ima braon-crvenu boju.

PREPORUČUJEMO VAM
boderISTRAŽITE JOŠ

Granat

Granat ima hemijsku strukturu kombinovanu sa povezanim mineralima sa sličnim fizičkim i kristalnim karakteristikama. Pripada porodici silikata, ovaj dragulj je polu-dragi kamen i ima braon-crvenu boju. Ime ima epistemiološke korene u četrnaestom veku i potiče od reči “grenate” (crveni nar). Granat je najčešće korišćen dragulj u kasnom antičkom rimskom dobu, kao oružje, nakit i odeća vitezova, careva i kraljeva. Veruje se da je simbol viteštva i vrlina.

Zadržao je popularnost na tržištu nakita. Koristi se za pravljenje dominantnih, uzbudljivih naglasaka kada se nosi na prstu ili ušima. Nalazi se u Argentini, Brazilu i Nemačkoj. Tradicionalni kamen je Blizanaca i kamen je rođenja u januaru.

Pošto nam je kvalitet prioritet, Glamira bira granate AAA kvaliteta i obrađuje ih u nakit sa granatom poput prstenova, minđuša, ogrlica, vereničkih prstenova, narukvica, manžetni i još mnogo drugih za žene, muškarce i decu. Smatra se kamenom posvećenosti, i Glamira ga koristi da pokaže moć ljubavi! Kako biste reflektovali njegovu svetlost, možete ga personalizovati da stvorite prsten od granata okružen najsitnijim postavljenim dijamantima. Kombinacija granata i dijamanta daće Vam šarmantan, laskav kontrast koji uzbuđuje kada su dijamanti granat i zlato korišćeni u jednom dizajnu. Možete dopustiti zrnima nara da vise sa Vaših ušiju u paru minđuša od granata. U Glamiri možete stvoriti jedinstvenu ogrlicu od granata. Sa Glamirinim iskustvom u personalizaciji možete napraviti nakit koji Vas oslikava!