x
 
   
Blue Topaz Jewellery

Plavi topaz

Plavi topaz je polu-dragi kamen poznat po prozirno plavoj boji. Njegovo plavetnilo je zadržano specijalnim tretmanom kojim se obrađuje beli topaz.

Verenički prstenovi sa plavim topazom

Verenički prstenovi sa
plavim topazom

PREPORUČUJEMO VAM
boderISTRAŽITE JOŠ

Plavi topaz

Plavi topaz je polu-dragi kamen poznat po prozirno plavoj boji. Njegovo plavetnilo je zadržano specijalnim tretmanom kojim se obrađuje beli topaz. Dragulj ima čvrstinu i osetljivost strukture. To je razlog zašto je jedan od najtežih kamenova za obradu. Potrebno je iskustvo, profesionalnost i veština da bi se od sirovog kamena napravio jedinstven nakit od plavog topaza.

Njegovo ime potiče iz Sanskrita "tapas" što znači vrelina ili vatra. Viđen je u mnogim legendama i Bibliji, plavi topaz je danas jedan od modernih kamenova korišćen na tržištu nakita. Simbolizuje iskru mladosti. Rudnici ovog kamena se nalaze u Rusiji, Avganistanu. Šri Lanki i on je kamen države Teksas. Vezan je za devicu i spada pod kamen rođenja u decembru.

U nakitu se postavlja u tri forme, nebo plava, London plava i Švajcarsko plava. Glamira koristi samo ručno birani švajcarski plavi topaz AAA kvaliteta kako bi izradila široki spektar minđuša, prstenova, ogrlica i privezaka, narukvica, vereničkih prstenova, manžetni itd. Glamra Vas poziva da pokažete svoju plavu krv kroz personalizovani nakit. Možete da napravite ogrlicu od plavog topaza sa soliterima, uz druge dragulje i/ili zlatom i srebrom, tako da uživate u nebu oko vrata. Možete da personalizujete prsten i zaključate nebo u prsten od plavog topaza. Ili možete obojiti platno i stvoriti beličaste oblake na Vašem nebu; rezultat Vaše mašte mogu biti i minđuše od plavog topaza. Iskoristite kristalno jasni sjaj plavog topaza i oslobodite snove i kreativnost!