x
 
   
Nakit sa roze biserom

Roze Bisera

Biser je najstariji poznati dragulj i smatra se vrednim već vekovima. Boja mu varira od bele do crne uključujući srebrnu, bež, roze, šampanjac, zlatnu, zelenu i plavu.

PREPORUČUJEMO VAM

Roze Bisera

Biser je najstariji poznati dragulj i smatra se vrednim već vekovima. Boja mu varira od bele do crne uključujući srebrnu, bež, roze, šampanjac, zlatnu, zelenu i plavu. Ono što ga razlikuje od drugi je da je on organska materija koja dolazi iz ostriga i mekušaca. Njegova hemijska struktura sadrži kalcijum karbonat u kristalnoj formi koji je nanet koncentričnim talasima. Pošto je prirodan, može se naći u raznim oblicima i svaki je jedinstven. Kao što se i svaki dijamant razlikuje, tako i svaki biser varira u svojoj veličini. Njegov oblik zavisi od nukleusa i pozicije koju ima u mekušcu. Okrugli su najpoželjniji, pošto su prirodni retki. Kada pomislite na biser, prvo Vam okrugli padaju na pamet. Uz prirodne, postoje i oni koji su uzgajani, na farmama ostriga. Vrednost bisera zavisi od mnogo faktora, kao što su vrsta bisera, njegov sjaj, oblik, boja, sloj i veličina. Njegov sjaj pokazuje kvalitet, visokokvalitetni biser je sjajan toliko da se možete ogledati u njemu. Druga stvar je sloj koja mu daje boju i sjaj. Što deblji sloj, biser je vredniji.

Biseri su najstariji dragulji na svetu još od kad su pronađeni prvi put. Pomenuti su u legendama, tekstovima; korišćeni u umetninama mnogih zemalja od Egipta preko Kine do Grčke. Prva upotreba je zabeležena pre 5200 godina u Egiptu. Primeri bisera su mogli da se nađu i na slikama i skulpturama u antičkom Egiptu. U kineskoj umetnosti i istorijskim tekstovima datira od 4,000 godina ranije, pomenut je biser iz slatke vode i ta definicija je ostala. Najstariji biserni nakit je 2700 godina stara ogrlica koja je nađena u kraljičinom grobu u antičkoj Persiji. Poznata je kao Susa ogrlica, ima 3 reda i 72 bisera. Nazvan suzom meseca, biser je kamen rođenja u julu i kamen znaka rak.

Glamira dobija bisere visokog kvaliteta uzimajući sve kriterijume u obzir. Kako bi se stvorio idealan dizajn bisernog nakita Glamira koristi bele, roze i crne bisere u svojoj kolekciji. Slobodni ste da personalizujete suze meseca u svoj par bisernih minđuša, ili želite da obavijete antičko nasleđe oko vrata kao što je biserna ogrlica i osetite se kao glavna junakinja mita ili legende. Možete da kombinujete i roze biser sa belim zlatom kako biste dobili biserni prsten koji će ovekovečiti večni stil kao Susa ogrlica.