x
 
   
Nakit sa zelenim ametistom

zeleni ameti

Klasifikovan kao polu-dragi kamen, zeleni ametist je svetli zeleni kristal kvarca. Ima zelenu boju zbog toplote vulkanske aktivnosti, prirodnih izvora koji greju jezgro zemlje ili dok se obrađuje.

VERENIČKI PRSTENOVI SA ZELENIM AMETISTOM

VERENIČKI PRSTENOVI
SA ZELENIM AMETISTOM

OGRLICE SA ZELENIM AMETISTOM

OGRLICE SA ZELENIM AMETISTOM

MINĐUŠE SA ZELENIM AMETISTOM

MINĐUŠE SA ZELENIM AMETISTOM

PREPORUČUJEMO VAM

boderISTRAŽITE JOŠ

zeleni ameti

Klasifikovan kao polu-dragi kamen, zeleni ametist je svetli zeleni kristal kvarca. Ima zelenu boju zbog toplote vulkanske aktivnosti, prirodnih izvora koji greju jezgro zemlje ili dok se obrađuje. Zato Vam Glamira savetuje da izbegavate izlaganje kamena direktnoj toploti i suncu, jer može doći do promene boje. U gemologiji je poznat kao prasiolit ili vermarin, čije ime dolazi iz grčkog “prason” ( πράσον ) i znači "praziluk" i “litos” ( λίθος ) znači “kamen” (drugim rečima, kamen zelene boje.) trenutno se nalazi u Brazilu, ali se može naći i u Poljskoj i Kanadi.

Zeleni ametist je cenjen duhovni kamen za koji se veruje da štiti i čisti i koristili su ga metafizičari kao prvi izbor. U antička vremena nazivao se kamenom trezvenosti i koristio se da izvuče nekoga iz bilo fizičke, bilo psihičke zavisnosti. Postoje mnogo aluzija u istoriji i mitovima koje se tiču ovog kamena. Glasine postoje da ga je Sveti Valentin nosio u setu prstenova sa ugraviranim Kupidonom. Štaviše, moćni i bogati monarsi su ga koristili kao kraljevski kamen. Sve u svemu, zeleni ametist je kamen koji jača intuiciju i ljubav. Kamen rođenja je riba i meseca februara.

Kod Glamire, zeleni ametist ima AAA kvalitet jasnoće i oblikovan je u unikatne komade nakita sa zelenim ametistom. Možete personalizovati bilo koji Glamira proizvod sa tim zelenim kamenom; na primer, konfigurisani privezak od zelenog ametista je odličan izbor ako ćete ga držati blizu srca i osetiti njegovu magiju. Ili možete da napravite ogrlicu od zelenog ametista da je nosi Vaše dete kao zaštitnu amajliju. Nošenje specijalnog prstena sa zelenim ametistom će Vam podići duh. Ovo je takođe kamen za šestu godišnjicu braka. Sa nakitom od zelenog ametista, Glamira će Vam dodirnuti dušu i pružiti veliki modni užitak!