Učitavanje...

Vodič za izbor venčanog prstenja

Kako da izaberete metal/ leguru?

Vodič za izbor venčanog prstenja

Različiti metali mogu se sresti u različitim bojama, spoljnom izgledu, izdržljivostri, čvrstoči i ceni.

Zlato: Zlato je oduvek bilo klasika i večni izbor za venčane burme. Prirodni topli izgled i prelepi sjaj čine da zlatni venčani prsteni budu romantični i zlato da bude jedan od najtraženijih metala. Zlato se meri u karatima i ima 24 delova. Smatra se da je čisto zlato izmereno kao zlato od 24 karata zlata, previše je mekano za proizvodnju nakita, zbog toga ga treba pomešati sa drugim metalima kako bi mogao da se napravi prsten. 18-to karatno zlato (18K) sadrži 75 % čistog zlata, 14-to karatno zlato (14K) sadrži 58.5% čistog zlata i 9-to karatno zlato (9K) sadrži 37.5% čistog zlata. Čvrstoća i izdržlivost zlata variraju u zavisnosti od karata, i prema Vašoj želji možete da izaberete karat koji biste najviše želeli.
Zlatni venčani prstenovi 

Paladijum: Kao član iz porodice platine, paladijum ima veoma lepu prijatno srebrno-belu boju. Ovaj metal, koji ima belu i sjajnu boju, ima i raskošan izgled. Njegova izdržljivost je visoka i to čini da prsten od paladijuma bude izbor za čitav život. Najveća prednost paladijuma je njegova mala težina. Tako da za nezaboravan dizajn, paladijum je dobra alternativa. Pored toga, paladijum je jedan od najređih plemenitih metala u svetu, tako da ga njegova neponovljivost i dugotrajnost prave veoma specijalnim.
Venčani prstenovi od paladijuma 

Platina: Najprestižniji metal za izbor venčanog prstena je definitivno platina. Platina ima veoma visoku izdržljivost i trajnost, tako da je osećaj da je teža od drugih metala. Ona je 30 puta ređa od zlata i 40% teža od 14K zlata. Gustina, čistoća i retkost čine prsten od platine da bude izuzetno vredan i siguran, tako da prsten od platine može da traje godinama. Osim toga, njen satenski sjaj i prekrasna mekana bela nijansa imaju prirodan, očaravajući izgled.
Platinum Wedding Rings 

Srebro: Svetla belo siva boja srebra podseća i liči na mesečev odsjaj u moru. Sjaj i boja ovog prelepog metala se savršeno uklapa sa bilo kojim dragim kamenom. Srebro je veoma mekano da bi bilo pogodno za obrađivanje, pa se meša sa drugim metalima - prave se lugure, kako bi se povećala njegova čvrstoća i izdržljivost. Srebro 925 sadrži 92.5 % čistog srebra i to daje prekrasan bljesak i prirodan sjaj prstenu. Neverovatni sjaj srebra je veoma atraktivan i privlačan svojim modernim izgledom.
Srebrni venčani prstenovi 

Kako da izaberete boju?

Boja je atribut koja može da se poveže sa stilom. Skrećemo Vam pažnju, da ako osoba, koja će nositi nakit, već ima i druge komade nakita, boje bi trebalo usaglasiti, tako da dobro izgledaju zajedno. S druge strane, različite boje ostavljaju različit utisak i nose različite simboliku.
Solitaire Pave

Žuto zlato: Topli izgled žutog zlata dočekuje vas sunčevom svetlošću. Taj klasičan, ali moderan i sjajan efekat odoleva tokom vremena. Prirodna, prelepo svetlucava žuta boja savršeno pristaje svakom stilu i savršena je za ljubitelje klasike jer nikada nije izašla iz mode. Stalni sjajni izgled je za ceo život, baš kao i vaš brak. Bezvremenski kvalitet će zauvek biti na vašem prstu.
Venčani prstenovi od žutog zlata 

Solitaire Pave

Belo zlato:Belina belog zlata dodaje savremeni i jedinstveni izgled. Njegova izdržljivost i čvrstoća je veća i može da bude odlična alternativa, ako je Vaš budžet ograničen. Belo zlato predlaže hladan i sofisticirani sjaj i njegova popularnost traje godinama. Površina koja odbija svetlost i sjaji, izgleda originalno, elegantno i luksuzno. Futurističan, moderan i prekrasan izgled pokazuju Vašu samouverenost.
Venčani prstenovi od belog zlata 

Solitaire Pave

Crveno zlato: Svetla i stilna ružičasta nijansa je veoma popularna svojim mekanim i elegantnim izgledom. Legura zlata i bakra daje ovom metalu prekrasnu ružičastu boju, a njegov trend raste iz dana u dan. Crveno zlato predstavlja simbol ljubavi, zajedno sa svim romantičnim žudnjama, daje ženstveni izgled, bakar daje izdržjivost i čvrstoću ovom metalu. Venčane burme u Vintage stilu izgledaju prekrasno, jer njegova očaravajuća lepota pruža neverovatnu privlačnost i pogodna je za svaki stil prstena.
Venčani prstenovi od crvenog zlata 

Kako da izaberete finalnu obradu?

Poliranje

Vertikalno brušenje (matiranje)

Horizontalno brušenje (Matiranje)

Brušenje žičanom četkom (Ledeno matiranje)

Sloj sa teksturom peska

Poliranje: Završno (finalno) poliranje prstena je dobro poznata klasika i često se koristi u svetu nakita. Ono daje sjaj i blistav, refleksivni efekat. Ako želite privlačan i uočljiv komad nakita, polirana završna obrada je izvrsna opcija, koja daje visok stepen odsjaja i efekat ogledala. Odbijanje svetlosti je veoma visoka kod svetlih i sjajnih spoljnih površina.

Vertikalno brušenje (matiranje): Finalna obrada vertikalnim brušenjem (matiranje), koja dodaje zaštitni završni sloj mekanom četkicom, i daje elegantni matirani izgled prstenu, postaje sve popularnija iz dana u dan. Prepoznatljivi izgled i prekrasan sjaj daju izgled površine, koja izgleda veoma dobro. Tragovi četke pokrivaju površinu verikalno uzduž ivica obruča prstena i pružaju opušten izgled, ali takođe se vide i razlike u potezima. Polirani izgled daje elegantnu auru venčanom prstenu.

Horizontalno brušenje (Matiranje): Finalna obrada horizontalnim brušenjem (matiranje) daje suptilan efekat i čini površinu taktulnu i prijatnu na dodir. Ova finalna obrada postaje sve više popularna među mladim parovima, koji vole nestandardan izgled. Teška testura predlaže potpuni prilagođeni hladni efekat. Ova završna obrada daje zaokret i novi cool stil za venčane burme. Vodoravni potez četkom stvara prekrasan kontrast s visoko poliranom unutrašnjom stranom.

Brušenje žičanom četkom (Ledeno matiranje): Ovaj završetak je jedan od najnovijih trendova poliranja sa finom žičanom četkom. Razlika između brušenja i brušenja žičanom četkom je ta što površina koja je brušena žičanom četkom ima dublje primetnije tragove, a njegov efekat je povećan, tako da pruža glatkiji izgled.

Sloj sa teksturom peska: završni sloj sa teksturom peska ima primetnu i prilično grubu završnu obradu. Kada dodirnete njegovu površinu možete lako da osetite finalni efekat. Prsteni sa teksturom peska imaju blago zrnasti osećaj na dodir i daju osećaj teksture.

Kako da izaberete debljinu prstena?

Širina i debljina prstena su međusobno povezani, zbog toga kada širinu prstena povećavate, treba da povećate i njegovu debljinu.

1.2 mm

1.4 mm

1.6 mm

1.8 mm

2.0 mm

1.2 mm: Ova vrlo fina i delikatna debljina prstena je tanka i vrlo osetljiva. Ako volite smeran, ali elegantan izgled, ova debljina prstena je idealna za Vas. Najfiniji i nežni dizajni izgledaju sjajno sa ovom debljinom prstena. Pored toga, ako volite lake i fine prstene i ne volite da osećate težinu, ova debljina prstena je za Vas.

1.4 mm: Ova debljina izgleda odlično za klasične modele. Ako imate veliki i upečatljiv verenički prsten, tada ova debljina je idealna za dobijanje perfektne kombinacije sa njim, jer ne utiče na upečatljiv izgled Vašeg vereničkog prstena, već naglašava blistavi efekat i daje dodatni sjaj.

1.6 mm: Ova debljina je veoma česta i najčešće je biraju parovi, jer je idealna za sve stilove venčanih burmi i odlično izgleda na prstu. Pokazuje dizajn veoma dobro i savršeno odražava različite završne efekte.

1.8 mm: Nešto je deblji kada se upoređuje sa drugim debljinama prstena, daje elegantan izgled kamenu na ženskom venčanom prstenu i zbog svoje povećane debljine pridodaje bljesak. Ako volite da osećate prsten u njegovom čistom vidu, tada je ova debljina idealna za Vas. Debljina od 1.8 mm pruža podršku, isto tako sigurnost i stabilnost, izdržljivost sa silnim naglaskom.

2.0 mm: Ako imate dugačke prste, ova debjina ostavlja odličan utisak i pokazuje lepotu svih stilova. Podebljani obruč pruža dodatnu stabilnost. Ako volite da se pokazuje i volite delikatan, ali mnogo stvaran, siguran osećaj, ova debljina je veoma pogodna za Vas. Debljina od 2.0mm je odličan izbor za optimalnu stabilnost i izdržljivost.

Kako da izaberete širinu prstena?

Ako imate male i fine ruke sa malom veličinom prstena, tanak venčani prsten izgledaće prekrasno na Vašem prstu. Klasični i jednostavni stil takođe izleda prekrasno na venčanom prstenu sa malom širinom. Ako volite da pokazujete kako je ukrašena Vaša venčana burma i volite da se vide mali detalji , u tom slučaju, srednja debljina prstena je izvrsna opcija. Ako imate dugačke prste i ako je veličina Vašeg prstena velika, deblji širi prsten je najbolji izbor za Vas. Deblji venčani prsteni izgledaju lepo i pogodni su za jednostavne i stilove sa puno detalja, jer imaju veću i širu površinu za male ukrase, a pored toga i nude finu površinu za modele sa jednostavnim dizajnom. Možete da izaberete istu širinu kao što je širina Vašeg vereničkog prstena ili da napravite kontast i da kombinujte dve različite širine. Tanak ili širi prsten? Izbor je samo Vaš, prema Vašem ukusu.

2.0 mm

3.0 mm

4.0 mm

5.0 mm

6.0 mm

7.0 mm

8.0 mm

9.0 mm

Kako da izaberete profil?

Udoban za nošenje

Ravan i udoban za nošenje

Udoban za nošenje: Ovaj profil znači da unutrašnjost obruča prstena ima malene svodove sa dodatnim metalom. On omogućava da lako sklizne povlačeći ga preko prsta, da udobno prijanja kada ga nosite ili ga skidate. Zaobljena unutrašnjost (gde prsten dodiruje prst) pomaže prstenu da lako sklizne. Ako vodite aktivan život i često skidate venčanu burmu, profil udoban za nošenje treba da bude Vaš izbor. Venčani prsteni sa ovim profilom postaju deblji od centra unutrašnjosti oboda do spoljinih rubova i pokrivaju manje površine kože.

Ravan i udoban za nošenje: Unutrašnja površina ovog profila ima zakrivljenu i konusnu formu, ali spoljna ima ravnu formu. Konveksna zakrivljenost pomaže da lagano možete da nosite prsten, tako da prsten savršeno klizi dok ga nosite ili skidate. Ovaj profil omogućava jednostavno skidanje, a u isto vreme ima ravnu površinu, tako da su ove dve forme obuhvaćaene u jednom dizajnu, što daje unikalan osećaj i drugačiji izgled.