Učitavanje...

Legalno poreklo dijamanata

GLAMIRA, kao kompanija je izabrala poštovanje etičkih normi, ljudskih prava, univerzalne građanske slobode i osnovne slobode iznad poštovanja lokalnih običaja i se angažuje da garantuje integritet svih dobavljača uz poštovanje najviših standarda socijalne i ekološke odgovornosti.

GLAMIRA dobija dijamante isključivo od zemalja-članica Kimberli procesa (Kimberley Process Sertifikati Scheme (KPCS)). Radi se o međunarodnom sistemu kooperativnog nadzora, koji je napravljen da razmatra načine kako da eliminiše protok "krvavih dijamanata" tokom uvoza i izvoza neobrađenih dijamanata. Zemlje-članice Kimberli procesa zahtevaju od svojih članova strogu kontrolu da prodajom dijamanata ne bude finansirano nasilje pobunjeničkih grupa.

Nešto više o Kimberli procesu

Kimberli proces je počeo kada su se sve države proizvođači dijamanata iz Južnoafričke Republike susrele u Kimberliju, Južna Afrika u maju 2001 i stupio je na snagu od 2003 g. Otvoren je za sve zemlje, a od 2013 g. ima 54 učesnika, koji predstavljaju 81 zemlju širom sveta od Evropske Unije do Sjedinjenih Američkih Država. To je jedna inicijativa građanskog društva za suzbijanje trgovine krvavih dijamanata - neobrađenih komada korišćenih od strane pobuđenika za finansiranje ratova protiv legitimnih vlada u zonama sukoba, koje su Ujedinjene Nacije definisale kao takve.

Kimberli sertifikat (The Kimberley Process Certification Scheme (KPCS)) garantuje da svi neobrađeni dijamanti, koji se prenose preko međunarodnih granica država potpisnica su legalni i "nekonfliktni”.

GLAMIRA potvrđuje da se svi dijamanti kupuju na osnovu pismenih garancija dobijenih od svojih dobavljača da su u skladu sa procesom Kimberli.

Saznajte nešto više o Kimberli procesu:
http://www.kimberleyprocess.com/home/index_en.html/

Legalno poreklo paladijuma i platine

Dobavljači paladijuma i platine, sa kojima radi GLAMIRA, su obavezni da prihvate uslove saradnje i da ne koriste nelegalne dragulje. Svi dobavljači GLAMIRE treba da poštuju zdravstvene i sigurnosne standarde, kao i etičke trgovačke standarde i uslove rada. GLAMIRA za izradu svojih proizvoda koristi samo sertifikovani paladijum i platinu.

Ukoliko želite da saznate još o sertifikatima naših dobavljača, zamolićemo Vas da se obratite našoj Službi za podršku korisnicima.