Učitavanje...

Vodič za izbor veličine prstena

Prava veličina prstena je od presudne važnosti za najznačajniji trenutak. Prsten mora biti dovoljno čvrst da ne pada, ali takođe mora biti dovoljno slobodan da klizi preko Vašeg zgloba. Vreme u toku dana i vremenski uslovu utuči na merenje i određivnje pravilne veličine. Zato što u ranim jutarnjim satima ili kada je hladno vreme, prsti su manji, kada je vreme previše toplo, prsti su veći. Uveče je najbolje vreme za uzimanje mere - određivnaje veličine Vašeg prstena, dook su Vam ruke tople. Ako se dvoumite između dve veličine, uvek uzmite onu veću. Ako je Vaš zglob manji od osnove prsta, merenje izvršite na oba mesta - izmerite zglob i osnovu (podnožje) prsta i izaberite veličinu između obe dobijene vrednosti. Uvek je dobro da merite prst nekoliko puta u toku dana. Ako prsten treba da bude iznenađenje, možete da je/ ga pitate ili da pitate članove porodice ili možete potajno da pozajmite njen prsten, da odete do prve juvelirnice i da saznate veličinu. Skrećemo Vam pažnju da su desna i leva ruka različite, tako da su i veličine prstiju različite.

Uobičajene veličine prstena

Razumemo da bi moglo da bude teško precizno da odaberete korektnu veličinu prstena online, posebno ako nameravate da napravite poklon iznenađenje, u tom slučaju trebali biste da nagađate veličinu prstena..

Ako planirate da napravite iznenađenje i niste sigurni u veličinu prstena, uvek možete da naručiti prosečnu veličinu prstena i da nam ga pošaljete natrag da napravimo korekciju u roku od prvih 60 dana od prijema Vašeg proizvoda.

Prosečna veličina prstena varira između L1/2-N za žene i S-T1/2 za muškarce.

Besplatni merač prstena od GLAMIRE

Common Ring Sizes

Merač veličine prstena je alatka, koja Vam može pomoći da odredite Vašu veličinu prstena. Uvek podstičemo naše korisnike da iskoriste ovu mogućnost koju nudimo, obzirom na to da su merač veličine prstena i njegova isporuka besplatni i ovo je najtačniji način određivanja veličine pstena.

Možete da naručite svoj besplatni merač prstena, ukoliko nam pošaljete email na service@glamira.rs dodajući Vaše ime i adresu u emailu sa zaglavljem "Naručivanje merača prstena", ili možete da popunite ovaj Zahtev. Nakon što popunite zahtev, mogu da prođu do 7 radnih dana da Vaš besplatni merač prstena bude dostavljen na Vašu adresu.

Verzija merač veličine prstena, koja se može odštampati

Verzija merač veličine prstena, koja se može odštampati

U slučaju da Vam prilika, za koju je potrebno da znate veličinu prstena, kuca na vrata možete da preuzmete besplatni merač prstena u PDF formatu, koji dolazi zajedno sa uputstvom. Preuzmite besplatni merač veličine prstena u PDF formatu ovde.

Ako i dalje niste sigurni koja bi bila Vaša najbolja veličina, uvek ste dobrodošli da se obratite našim stručnjacima kako biste mogli da dodatno razgovarate s njima o tom pitanju. Contact Us 

Mali saveti za merenje veličine pstena

  • Temperatura može da bude uzrok očitavanja netačnih mera prilikom merenja veličine prstena. Vaši prsti biće barem pola veličine manji kada Vam je ruka previše hladna i biće i pola veličine veći kada je previše toplo. Izmerite prst na prosečnim temperaturama, po mogućnosti na kraju dana kada su Vaši prsti najveći.
  • Što je širi obruč prstena, čvršće ćete ga osećati. Tako da, ako želite da naručite prsten ili burme širine 6 mm ili više, izaberite jednu veličinu veću od Vaše normalne veličine. Takođe, prsteni s velikim kamenjem može da prouzrokuje da se obruč podugne kada je leži na tu stranu. Imajte na umu da treba da naručiti sledeću veličinu budući da to malo narušava veličinu.
  • Ako je zglob veći od osnove prsta, izmerite oba mesta - i zglob i podnožje prsta i odaberite veličinu između te dve.
  • Vaš prsten trebao bi biti dovoljno čvrst da ne bi spadao i da ne biste ga izgubili i dovoljno slobodan da klizi preko Vašeg zgloba. Ako se dvoumite između dve veličine, uvek uzmite onu veću.
  • Ponovite merenje 3 to 4 puta da bi ste eliminisali netačan rezultat.

Važne napomene

  • Zamolićemo Vas da ne menjate veličinu prstena kod treće strane kao što su druge zlatare ili druge kompanije različite od Glamire, jer će Vaša doživotna garancija biti poništena.
  • Promena veličine prstena je proces koji može da potraje do 25 radnih dana u zavisnosti od samog modela prstena i za prsten, kome je napravljena promena veličine ne može se tražiti povraćaj novca.

Tablica veličina prstena

Malo niže možete da pronađete standardne veličine prstena zajedno sa odgovarajućim prečnikom i obimom.

Uk Chart