Učitavanje...

Dizajnirajte svoj

prsten 2

Idite na detalje proizvoda

prsten 2

Ova cena je do 55% niža u poređenju sa cenom u tradicionalnim zlatarama. [?]

GLAMIRA je angažovana da svojim korisnicima ponudi najbolje moguće cene, bez ikakvog kompromisa po pitanju visokog kvaliteta. Malo niže su navedene glavne tačke, koje nam pomažu u ostvarenju tog cilja:

 • Utemeljeni koreni u trgovini nakitom
 • Direkto sa izvora
 • Dugoročna saradnja s pouzdanim dobavljačima proizvoda legalnog porekla
 • Prednost rada online
 • Bez zaliha - Dobijate ono šta želite, ne ono šta imamo
 • Naši eksperti
 • No hidden charges

Kliknite ovde ako želite da saznate više o našoj politici cena.

8.405,00 din.
Besplatna dostava
Polisa o povraćaju na 60 dana

  Očekivano vreme isporuke : ponedeljak, 30 maj

Pogledajte opcije za isporuku

 • Standardna besplatna isporuka

  Očekivano vreme isporuke: ponedeljak, 30 maj
  0,00 din.
 • Ekspres isporuka

  Očekivano vreme isporuke: petak, 27 maj
  2.300,00 din.
 • Premium isporuka

  Očekivano vreme isporuke: četvrtak, 26 maj
  4.000,00 din.

Možete da izaberete način isporuke prilikom plaćanja.

U slučaju kada za način plaćanja koristite uplatu u banci, očekivano vreme za isporuku se kalkuliše od datuma kada primimo uplatu na našem računu.
Extended WarrantyIzaberite Prošireni plan zaštite

Prošireni plan zaštite

Planovi zaštite nakita su prošireni planovi usluga koji Vam pružaju dodatne usluge koje nisu pokrivene standardnom doživotnom garancijom. Ovi planovi omogućavaju širu zaštitu Vašeg nakita pored Vaše doživotne garancije.

Uporedite planove zaštite

Možete da izaberete vaš prošireni plan zaštite u korpi za kupovinu.

Detalji

Opšte
Br.proizvodaring2

Detalji

Opšte
Br.proizvodaring2
OCENE I OPISNE OCENE

Ovaj proizvod još nije dobio nijednu recenziju.

Prosečna ocena
96.2846% of 100
4.81
Broj ocena
11192
Pogledajte sve Glamira ocene i opisne ocene da saznate šta drugi kupci misle o GLAMIRA proizvodima i uslugama. Takođe, možete podeliti svoju sopstvenu ocenu posećivanjem naših stranica sa proizvodima. Pogledaje sve recenzije o GLAMIRINIM proizvodima

Otkrijte šta klijenti misle o našim uslugama, sa više od 10.000 recenzija na nezavisnom sajtu za ocenjivanje.

trustpilottrustpilot
trustpilot4.7Odličan

DETALJI O ISPORUCI

 • Očekivano vreme isporuke:
 • Besplatnu isporuku vrši:
 • DHL
 •  Besplatna dostava
 •  Besplatno graviranje
 •  Besplatna poklon kutija
 •  Mogućnost anonimne isporuke
UZ OVU KUPOVINU DOBIJATE DODATNE POGODNOSTI
 • 60 Day Return Policy

  60-dnevna politika vraćanja Zalažemo se da Vi budete zadovoljni. Gravirani ili negravirani proizvod; ako niste zadovoljni svojim izborom, možete da nam ga vratite u originalnom stanju u roku od 60 dana.

 • 60 Day Resizing Policy

  60-dnevna politika promene veličine prstena Velike stvari počinju malim detaljima.Glamira će Vam pomoći da sačuvate Vaše iznenađenje u tajnosti i napraviće jednokratnu besplatnu korekciju veličine prstena u roku od prvih 60 dana od prijema pošiljke.

 • Lifetime Warranty

  Doživotna garancija Mi stojimo iza kvaliteta našeg nakita i dajemo doživotnu garanciju za sve naše proizvode. Naši stručnjaci veoma pažljvo i detaljno vrše izradu Vaše narudžbine još od samog početka. Uživajte u kvalitetu profesionalnog remek-djela i budite sigurni da će Vaš nakit sa jedinstvenim dizajnom da traje ceo život.

 • 100% Satisfaction Oriented Customer Support

  Korisnička podrška okrenuta 100% zadovoljstvu klijenata Služba za korisničku podršku kompanije GLAMIRA rado će Vam pomoći u jednom od najlepših momenata u Vašem životu. Naša misija je Vaše zadovoljstvo; iskoristite svoje vreme da otkrijete savršeni model nakita, dok se mi brinemo o svemu ostalom.

 • Custom Made Jewellery

  Nakit po meri sa jedinstvenim ID-om proizvoda Vaš personalizovani proizvod je jedinstveni komad nakita. Da bismo to pokazali, stavljamo jedinstveni ID proizvoda na svaki pojedinačni proizvod koji kreiramo posebno za vas. Vaš jedinstveni ID proizvoda je takođe pokazatelj vaše doživotne garancije.

 • Fast Delivery

  Brza isporuka Vreme je ključna reč kada se radi o organizovanju iznenađenja za prošenje ili venčanje. GLAMIRA je ponosna što može da ponudi jedan od najbržih vremenskih okvira za izradu i za isporuku na tržištu.
  Takođe, nudimo besplatnu isporuku svih narudžbina. Pored toga, ako želite da zadržite svoju narudžbinu kao iznenađenje, jednostavno izaberite mogućnost anonimne isporuke tokom kupovine i poslatćemo Vaš proizvod u običnom pakovanju bez GLAMIRA logotipa na njemu.

 • Authenticity Certificates for Brilliants and Gemstones

  Autentičnost sertifikata za brilijante i drago kamenje Naši vlastiti stručnjaci-gemolozi pažljivo pregledavaju sve dijamante i drage kamene pre izdavanja GLAMIRA sertifikata za njih. Za svaku porudžbinu dobijate sertifikat. Ako ste zainteresovani za dijamante sa GIA (Gemological Institute of America) sertifikatom, naša Služba za podršku korisnicima radovaće se da Vam pomogne.

 • Allergy-Free Material

  Od materijala, koji ne izaziva alergiju Za našu proizvodnju koristimo legure i drage kamene vrhunskog kvaliteta, koji ne izazivaju alergijsku reakciju. Kada je reč o nošenju nakita, udobnost je podjednako važna koliko i sam nakit. Naš cilj je da Vam osiguramo ne samo da Vaš savršeni komad nakita izgleda dobro, već i da se osećate dobro dok ga nosite.

 • Godine iskustva

  Godine iskustva Zbog dugogodišnjeg profesionalnog ponašanja i nastojanja da stalno unapređuje svoj rad, GLAMIRA posluje u mnogim zemljama i ima filijale širom sveta. Naručivanjem kod nas možete da budete sigurni da taj komad nakita pokazuje našu posvećenost na tom polju delatnosti i višegodišnje iskustvo.

 • Founded in Heilbronn - Germany, delivering top quality since 2008

  Osnovana u Hejlbronu - Nemačka, dostavlja vrhunski kvalitet od 2008 g. Ono što kompaniju GLAMIRU, sa korenima i osnovanoj u Nemačkoj, čini drugačijim od ostalih juvelira su dve glavne ključne stvari: kvalitet i tačnost. Uspostavljeni i provereni procesi tokom godina profesionalnog rada i discipline omogućavaju nam da predlažemo vrhunski nakit i uslugu.

 • Direkto sa izvora

  Direkto sa izvora Svi dragi kameni i nakit. Svaki korak u tradicionalnom modelu prodaje utiče na krajnu cenu proizvoda. Mi smo proizvođači, koji pokrivaju sve faze u tom procesu, počevši od prvog slova na papiru do predaje pošiljke kurirskoj službi za isporuku. Ako odustanemo od dilera, uvoznika, veletrgovina i glamuroznih izložbenih salona za prodaju nakita, možemo našim korisnicima da donesemo značajne uštede.

 • Conflict free diamonds and gemstones

  Legalni dijamanti, dragi kameni i metali, koji ne potiču iz zona konflikata Plemeniti metali i dragi kameni se često dobijaju u užasnim uslovima širom sveta. U kompaniji GLAMIRA garantujemo da svi dijamanti, dragi kameni i plemeniti metali, koje koristimo za izradu nakita su legalni, njihovo poreklo je etičko i iz zona bez nasilja, u skladu sa Kimberli procesom.

GLAMIRA Logo unutra

Svaki Glamira brendiran prsten ima ugraviran naš logo sa unutrašnje strane, kao što je prikazano na slici. Odaberite da li želite da naš logo bude ugraviran unutar prstena.

GLAMIRA Logo inside Bez logoa Sa logom

Dijamant

Dijamanti su bili dragulji za divljenje još od davnih vremena. Formirani sto milja ispod površine zemlje vre više od milijarde godina, dijamanti su najčvršći kamenovi od svih. Takođe se nazivaju i “kraljicom dragulja i draguljima kraljica”. U Glamiri, zagarantovano je da su dijamanti “nekonfliktni”.

Paraiba turmalin

Turmalin paraiba je vrlo retka vrsta turmalina, koja se odlikuje neonsko plavim, zelenim i plavo-zelenim nijansama. Kreirani u laboratoriji paraiba turmalini imaju iste karakteristike kao i prirodni. Popularnost ovog bajkovitog kamena proizlazi iz njegove veze sa životom, ljubavlju i zemljom kroz njegov uticaj na čakre. Profesionalni rez dodatno naglašava izuzetan sjaj i jedinstvene nijanse tog kamena.

Limun-žuti kvarc

Klasifikovan kao poludragi kamen, limun-žuti kvarc fascinira ljubitelje nakita svojom veselom bojom. Može se susresti u rasponu od svetlo limun žute nijanse do veoma zasićeno žute nijanse. Ovaj kamen je poznat po svojim moćnim i visoko-energetskim vibracijama i doprinosi za uklanjanje negativnih emocija, sumnjičavosti, podiže raspoloženje i donosi uverenost osobi koja ga nosi.

Zultanit

Klasifikovan kao poludragi kamen, sultanit je veoma popularan zbog svoje retke osobine da može da menja boju. U zavisnosti od izvora svetlosti i različitog ugla gledanja, ovaj veoma redak dragulj se može videti u različitim bojama. Na dnevnom svetlu ima limeta-zelenu nijansu, dok noću ili n aslaboj svetlosti ima breskvastu i bordo-ružičastu boju.

Dijamant uzgajan u laboratoriji

Laboratorijski uzgajani dijamanti nude sve prednosti prirodnih dijamanata bez ekoloških i etičkih problema, koji se često javljaju njihovim iskopavanjem. Proces i materijali, koji se koriste za izradu dijamanata su potpuno isti kao kod klasičnih dijamanata - samo što ovaj postupak vremenski traje puno kraće. To je zeleni proces kojim se zamenjuje dijamant i pod veoma visokim temperaturama se izrađuje njegovo kloniranje. Dijamant bez ugljenika se dobija iz samog dijamanta. Tako dobijeni dijamanti u laboratorijama se gradiraju u HRD-u i IGI-i sada i oni se ne razlikuju od klasičnih - svi su klasifikovani na osnovu 4C (rez, boja čistoća i karata) kriterijuma za ocenu dijamanata.

Zeleni topaz

Кlasifikovan kao poludragi kamen, zeleni topaz je član porodice topaza i često se povezuje sa lojalnošću i ljubavlju, zbog svoje zelene boje. On pruža unutrašnji mir telu i umu, pomaže u rešavanju problema, kao i postizanju dobrog zdravlja.

Zeleni safir

Klasifikovan kao dragoceni kamen, zeleni safir ima specijalnu zelenu boju, koja varira od svetlo menta zelene do tamno zasićene zelene boje, zbog prisustva gvožđa. Kaže se da ovaj veoma retki dragulj deluje veoma umirujuće, odmara oči i podiže poverenje osobi, koja ga nosi.

Narandžasti safir

Klasifikovan kao dragi kamen, narandžasti safir čini da srce zakuca brže onima, koji vole narančastu boju. Sa svojom svetlo narančastom do crvenkasto-narančastom bojom smiruje Vaše srce i um, oslobađa Vas od negativnih misli i aktivira radosne emocije.

Dijamant

Dijamanti su bili dragulji za divljenje još od davnih vremena. Formirani sto milja ispod površine zemlje vre više od milijarde godina, dijamanti su najčvršći kamenovi od svih. Takođe se nazivaju i “kraljicom dragulja i draguljima kraljica”. U Glamiri, zagarantovano je da su dijamanti “nekonfliktni”.

Crni dijamant

Crni dijamanti su dijamanti koji imaju drugačiju kristalnu strukturu koja se naziva polikristal. Ona je mnogo smrvljenih i pomešanih dijamanata. Pošto u svojoj strukturi ima čist karbon kristal, naziva se "Karbonado". Ipak, tehnički su još ređi i čvršći dijamanti od belih.

RUŽIČASTI SAFIR

Razvrstan kao dragocjeni kamen, ružičasti safir smatran je iznimno rijetkim dok su novi naslovi otkriveni u Madagaskaru, devedesetih godina. Pink je među najrjeđim bojama za safir. Ovo kamenje može doći u sve vrste nijansi, od bebe ružičaste do živopisne, intenzivne magenta. Kaže se da ružičasti safiri predstavljaju odanost, povjerenje i iskrenost, stoga su vrlo popularni kada je riječ o odabiru kamena za angažman prsten.

RODOLJNI GRANAT

Razvrstan kao polu-dragog kamena, Rodojni granat brzo je izrastao u standardni nakitski nakit zbog atraktivne boje i činjenice da je često vrlo čist, bez ikakvih nedostataka i uključaka. Ime potječe od grčke riječi "rhodon" što znači ruža. U hinduizmu je povezana s korijenskom čakrom i vjeruje se da potiče zdravu seksualnu aktivnost, osjećaje stabilnosti i sigurnosti. Ona također promiče uspješno poslovanje i pomaže u izgradnji samopouzdanja.

LONDONSKI PLAVI TOPAZ

Jedna od tri dostupne nijanse Topazovog poludragog kamenja, Londonski plavi topaz zasigurno je posebna i ekskluzivna po svojoj tamnoj boji. S ovom tamnijom sjenilom, London Blue Topaz ističe se i obožava one koji žele sve osim običnih. Svojim specifičnim zelenim nijansama i tamno sivkastom podlogom, Londonski Plavi Topaz savršen je za angažmane ako želite pokazati koliko je vaša ljubav izvanredna. To je dragi kamen koji ne samo da će uhvatiti pozornost svih ljudi, već je čak rekao da vaše komunikacije i vaše izražajne sposobnosti postaju jači.

MORGANIT

Razvrstan kao poludrago kamen, Morganite se smatra prirodnim, izuzetnim i sofisticiranim draguljem koji se može naći samo na nekoliko mjesta širom svijeta. Ironično, cijena ne odražava njegovu rijetkost. Najprecizniji opis sadrži riječi poput rijetke, blistave, izdržljive, izuzetne jasnoće i sjaj. Boja koja je prirodno uzrokovana dodirom mangana, mogu se razlikovati od jasno srebrnkaste ružičaste do breskve i ljubičaste-ružičaste, čineći Morganite izuzetnim i izvanrednim. Slično kao Zeleni Smaragd , Morganite je simbol božanske ljubavi, koji bi mogao biti uzrokovan razlozima da su oba kamena sorte Beril. Odličan izbor za jedinstveni angažirani prsten ili kao dar za tu posebnu prigodu za život.

Ametist

Klasifikovan kao poludragi kamen, ametist je ljubičasta providna varijanta minerala kvarca. Ametisti najčešće dobijaju svoje divne boje od nepravilnosti od gvožđa u njihovim kristalnim strukturama, iako ih može obojiti i izloženost prirodnoj radijaciji.

Zeleni turmalin

Klasifikovan kao poludragi kamen, zeleni turmalin (verdelit) se kombinuje sa mnoštvom metala kako bi formirao svoju masu od borosilikata, koja je jedna od najkompleksnijih kristalnih struktura. Ima smaragdno zelenu boju zbog hroma u strukturi. Veruje se da privlači sreću, uspeh, obilje i prosperitet.

Citrin

Klasifikovan kao poludragi kamen, Citrine, naziv dobijen iz citrinsko žutog voća sličnog limunu sa značenjem “limun” na mnogo jezika, je žuta i/ili narandžasta varijanta kvarca. On je jedan od najpolularnijih i priuštiv gragi kamen, pa se povezuje sa uspehom i prosperitetom.

Smaragd

Klasifikovan kao poludragi kamen, smaragd je dragocen dragi kamen; ima još više živu i dublju nijansu zelene. Smaragdi, među najređim kamenovima, sadrže belege koji su pokazatelj mnogobrojnih inkluzija i pukotina kroz površinu. Kao kamen Venere, smaragd je simbol večne mladosti i ponovnog rađanja.

Plavi topaz

Klasifikovan kao poludragi kamen, topaz je kamen iz ogromnih i besprekornih kristala i može se izbrusiti u dragulje od hiljadu karata. Može biti providan, žut. Sa čvrstinom kombinovanom sa relativnom rasprostranjenosti i dostupnosti, prirodno plavi topaz je veoma redak.

Granat

Klasifikovan kao poludragi kamen, granat je kombinacija nekoliko minerala koji imaju slične fizičke i kristalne karakteristike. Granati variraju u boji i veličini. Ipak, najpoznatija boja granata je tamnocrvena i simbol je strastvene posvećenosti.

Rubin

Klasifikovan kao dragi kamen, rubin, veoma čvrst, postojan i redak, je jedan od najpoželjnihih dragulja. Čak i providni, veliki rubini su ređi od dijamanata. Rubin je vekovima bio simbol vitalnosti i kraljevskog.

Safir

Klasifikovan kao dragi kamen, safir je varijanta korunda i providnog, često i plavog kamena koji podseća na mir i sreću. Odmah je pored rubina po čvrsoći.

Beli safir

Klasifikovan kao dragi kamen, beli safir je bezbojna vrsta safira. Safir preuzima boju od elemenata u tragovima dok se formira. Beli safir nema te elemente u tragovima i to ga čini retkim i jedinstvenim.

Vatreni opal

Klasifikovan kao poludragi kamen, vatreni opal je bezbojna forma opala koji obično nema opalescenciju ili pokazuje samo svetlozelene odbleske. Njegova boja varira od žute i narandžaste do crvene. Smatra se da podstiče maštu i snove.

Kvarc

Klasifikovan kao poludragi kamen, kvarc je rasprostranjen u ognjenim i metamorfnim stenama. Često je roze i boje dima ili sa nepravilnostima.

Rozenkvarc

Klasifikovan kao poludragi kamen, rozenkvarc je roze varijanta kvarca. Blagih je boja, od svetlo roze do srednje roze po intenzitetu.

Dimljeni kvarc

Klasifikovan kao poludragi kamen, dimljeni kvarc je varijanta kvarca boje dima i braon. Po boji varira od svetle sivkasto braon do crne.

Tanzanit

Klasifikovan kao poludragi kamen, tanzanit je plava ili ljubičasta varijanta zoisita, koji sadrži vanadijum. Kao skoro otkriveni kamen, tanzanit je jedan od najpopularnijih i najatraktivnijih dragulja. Smatra se da predstavlja život.

Swarovski

Swarovski je malo parče kristala, tehnološki obrađeno da ima blage i oštrije krivine. Ono što ga odvaja od drugih je to da mu njegov način obrade daje blistav izgled koji na svetlu liči na dijamant.

Swarovski

Swarovski je malo parče kristala, tehnološki obrađeno da ima blage i oštrije krivine. Ono što ga odvaja od drugih je to da mu njegov način obrade daje blistav izgled koji na svetlu liči na dijamant.

Swarovski

Swarovski je malo parče kristala, tehnološki obrađeno da ima blage i oštrije krivine. Ono što ga odvaja od drugih je to da mu njegov način obrade daje blistav izgled koji na svetlu liči na dijamant.

Swarovski

Swarovski je malo parče kristala, tehnološki obrađeno da ima blage i oštrije krivine. Ono što ga odvaja od drugih je to da mu njegov način obrade daje blistav izgled koji na svetlu liči na dijamant.

Peridot

Klasifikovan kao poludragi kamen, peridot, manji od tri karata je vrlo rasprostranjen ali veći od pet karata su retki pa imaju i veću vrednost. Boja peridot dragulja varira u nijansama zelene. Smatra se da donosi moć onome ko ga nosi.

Akvamarin

Klasifikovan kao poludragi kamen, akvamarin je svetlozelena i plavozelena varijanta berila. Ime mu priča samo za sebe; ovaj vanvremenski dragulj boje vode je vekovima bio simbol mladosti, nade, zdravlja i vernosti.

Roze turmalin

Klasifikovan kao poludragi kamen, roze turmalin je najpoznatija i moderna boja turmalina koji ima najveći spektar boja. Stoga, poznat je kao duga svih dragulja.

Zeleni ametist

Klasifikovan kao poludragi kamen, zeleni ametist je svetlozeleni kvarc kristal (poznat kao prasiolit). Ima takvu boju zbog toplote vulkanskih aktivnosti ili prirodnog zagrevanja jezgra zemlje. Zeleni ametist je kamen koji podstiče intuiciju i ljubav.

Žuti safir

Klasifikovan kao poludragi kamen, žuti safir je prirodna vrsta safira koji je varijanta korunda. Nizak nivo gvožđa u korundu je zaslužan za nijansu žutog safira. Kamen se vezuje za plodnost i dobar brak.

Biser

Biser je najstariji dragulj i vekovima se smatrao za najvredniji. Ono što odvaja biser od drugih dragulja je njegov nastanak iz živih bića – ostriga i mekušaca. Nazivaju se 'suze meseca', i mogu biti u roze, beloj i crnoj boji.

Biser

Biser je najstariji dragulj i vekovima se smatrao za najvredniji. Ono što odvaja biser od drugih dragulja je njegov nastanak iz živih bića – ostriga i mekušaca. Nazivaju se 'suze meseca', i mogu biti u roze, beloj i crnoj boji.

Biser

Biser je najstariji dragulj i vekovima se smatrao za najvredniji. Ono što odvaja biser od drugih dragulja je njegov nastanak iz živih bića – ostriga i mekušaca. Nazivaju se 'suze meseca', i mogu biti u roze, beloj i crnoj boji.

Oniks

Crni oniks je varijanta kalcedona i spada u klasu kristala. On je kamen uzemljenja, smatra se da pojačava vezu sa stvarnosti onoga ko ga nosi, kao i da odnosi unutrašnji disbalans i uticaj spoljašnje negativne energije.

Crni oniks

Crni oniks je varijanta kalcedona i spada u klasu kristala. On je kamen uzemljenja, smatra se da pojačava vezu sa stvarnosti onoga ko ga nosi, kao i da odnosi unutrašnji disbalans i uticaj spoljašnje negativne energije.

Braon Dijamant

Čokoladni dijamanti su smeđe boje, fancy dijamanti koji se smatraju jednim od najpopularnijih dijamanata.Ove dijamante im je dodijeljeno ime 'Čokolada' zbog njihove čokoladne boje.Imaju lijepe kombinacije boja; Smeđi dijamanti također se opisuju kao dijamanti konjaka ili dijamanti pjenušca, ovisno o njihovom atraktivnom rasponu boja od svjetlosti do mraka.Chocolate dijamanti su kamenje koje su trenutno rastući trend u nakita industriji.Ovi dijamanti su zasigurno vaš tip dijamanata, ako ste ovisnik o čokoladi i želite odnijeti jedinstvenu cestu na putu do vrhunskog nakita!

Plavi Dijamant

Plavi dijamanti su prvi put naći u Indiji i doveo do zapada u 17. veku.Ove privlačni dijamanti, nose nijanse okeana i neba, održe svoju izvanrednu hladovinu i određeni skup karakteristika.Slično s bilo kojim drugim dijamantima u boji, plavi dijamanti mogu pokazivati širok raspon tonova, od pastih nijansi koje podsjećaju na pošteno nebo, čeličnom plavom ili intenzivnom dubokom moru.Imena kao što su Babi Blue, kraljevske mornarice, ili ponoći se takođe često koriste za klasifikaciju ove retke dijamante.

Zuti dijamant

Žuti dijamanti trenutno posjeduju visoku tržišnu potražnju među ostalim dijamantima u boji.Žuti dijamanti također se mogu nazvati Kanarijem, kao u Canary Yellow Diamondu ili povremeno kao Zimmy.Oni izlažu predivan izgled kada odgovara sa halo i Solitaire podešavanja, ali se takođe može organizovati elegantno i sa drugim postavkama, jer ima veoma jedinstvenu kombinaciju vrednosti zbog svojih živ tena.Ako ste zainteresirani za žuti dijamant, zasigurno imate mnogo alternativnih postavki za nevjerojatno ukrašavanje ovog rijetkog dijamanta!

Zeleni Dijamant

Simbolizirajući prirodu, rast, sklad, izdržljivost i plodnost, Green Diamondovi su visoko cijenjeni i divili se prirodnim dragim kamenjem.Postoji niz tonova koji se zeleni dijamant stavlja napred. Ovi tonovi će se razlikovati od Faint Green do Fancy Deep, a sve to može biti preferirano u skladu s okusom i željom nositelja.Zeleni dijamanti smatraju se najmirnijom bojom za oko i sadrže vrlo snažnu emocionalnu korespondenciju sa sigurnošću.To može biti razlog zašto mnogi ljubitelji nakita odlučiti za zelenu dijamant ne samo na svojim prstenovima, ali i na njihove minđušama i privezaka!

Pink dijamant

Najpoznatiji dijamanti, Pink Diamonds zasigurno su svi omiljeni pratilac dame kada je u pitanju nakit! Snažna boja u kombinaciji s izvrsnošću pažljivo oblikovanog i razvrstanog dijamanta je želja koja se ostvaruje.Podsećajući osećaj luksuza i romantiku, Pink Dijamanti su spektakularni dopune kolekcije nakita žene.Baš kao i drugi dijamanti u boji, Pink Diamondovi također dolaze u različitim nijansama od svjetlosti do mraka, a ti tonovi se nazivaju blago, vrlo lagano, svjetlo, fancy svjetlo, fancy intenzivno, profinjeno duboko i lijepo živopisno.

Beli topaz

Beli topaz je poludragi kamen, mineral, iz grupe silikata, koji ima veliku sličnost sa dijamantima. Iako je njegova tvrdoća nešto niža od dijamanata (8 po Mosovoj skali), beli topaz je poznat po svojoj prozirnosti i transparentnosti. Ime topaza potiče od grčke reči ‘tapazos’, što znači ‘tražiti’. Verovatno nije slučajno što se smatra da se beli topaz koristi kod spiritualnih isceljenja, za promenu negatvnih misli u pozitivne, u pronalaženju pravilnog puta, svrhe života i pomaže kada Vam je neophodna dodatna energija. Ako tražite nakit sa draguljem, od kojeg ne možete da odvojite pogled, koji ima prozirnost i čistoću jednaku dijamantima, onda je beli topaz pravi izbor za Vas.
Boja je provjereno tamno plavu ili tamno plavi. Svjetlost prodire kroz kamen, početnoj razini vrijednog nakita.
Male čestice koje su vidljive golim okom, safir 'bolje (AA) kvalitete su plave sa malo svjetla prodire kroz dragog kamena.
Safirji "najboljše (AAA) '' kakovosti imajo barvo, koji je bogato modra z zelo malo vidnih delčeva u dragom kamnu
Izuzetno abrazivna povećati sjaj i boju, blistavi sjaj kada žive ili umjetne svjetlosti. Uglavnom iskopano prestižnom prostoru u Cejlonu, hlad je dubok, izrazito plave.
Boja je srednje zelene provjeriti. Svjetlost prodire kroz kamen, početnoj razini vrijednog nakita.
Male čestice koje su vidljive golim okom, smaragdi 'bolje (AA) kvalitete su srednje zeleni sa malo svjetla prodire kroz dragog kamena.
Smaragdi „najbolje (AAA) kvaliteta sa bojom koja je bogata zelena s vrlo malo vidljivih čestica u dragog kamena Ako ste zainteresirani za visokog sjaja, ova razina kvalitete za vas.
Visoka brušenje povečati sijaj in barvo, bleščeči sijaj, ko dnevna ali umetna svetloba. Ponavadi jih nosijo člani kraljeve družine, smaragdi AAAA kakovosti zagotovo prestižno od vseh.
Boja je tamno crvena provjereno. Svjetlost prodire kroz kamen, početnoj razini vrijednog nakita.
Male čestice koje su vidljive golim okom, rubini 'bolje (AA) kvalitete su srednje ružičaste boje s malo svjetlosti prodire kroz dragog kamena.
Rubini „najbolje (AAA) kvalitete s bojom, koja je srednja crvena s vrlo malo vidljivih čestica u dragog kamena Ako ste zainteresirani za visokog sjaja, ova razina kvalitete za vas.
Izuzetno abrazivna povećati sjaj i boju, blistavi sjaj kada žive ili umjetne svjetlosti.
Ovi žuti dijamanti obično imaju jednu svetlu nijansu i mali intenzitet boje. To je minimalni zahtev za izradu finog nakita.
Sa intenzivnijom bojom, ovi dijamanti su svakako poželjniji žuti dijamanti. Ovi žuti dijamanti imaju srednje intenzivnu boju i nešto tamniju nijansu.
Ovi žuti dijamanti su definitivno najpoželjniji izbor, kada su u pitanju žuti dijamanti. Oni imaju intenzivnu žutu boju i vrlo su pogodni za izradu finog nakita.
Ovi žuti dijamanti imaju najintenzivniju i najizraženiju boju. Oni su veoma retki i pogodni za izradu najfinijeg nakita.
Ovi plavi dijamanti obično imaju svetlu nijansu i mali intenzitet boje. To je minimalni zahtev za izradu finih nakita.
Ovi plavi dijamanti su definitivno najpoželjniji izbor, kada su u pitanju plavi dijamanti. Oni imaju intenzivnu plavu boju i vrlo su pogodni za izradu finog nakita.
Ovi plavi dijamanti imaju najintenzivniju i najizraženiju boju. Oni su veoma retki i pogodni za izradu najfinijeg nakita.
Sa intenzivnijom bojom, ovi dijamanti su svakako poželjniji ružičasti dijamanti. Ovi roze dijamanti imaju srednje intenzivnu boju i nešto tamniju nijansu.
Ovi ružičasti dijamanti su definitivno najpoželjniji izbor, kada su u pitanju roze dijamanti. Oni imaju intenzivnu roze boju i vrlo su pogodni za izradu finog nakita.
Ovi ružičasti dijamanti imaju najintenzivniju i najizraženiju boju. Oni su veoma retki i pogodni za izradu najfinijeg nakita.
Ovi zeleni dijamanti obično imaju svetlu nijansu i mali intenzitet boje. To je minimalni zahtev za izradu finih nakita.
Sa intenzivnijom bojom, ovi dijamanti su svakako poželjniji zeleni dijamanti. Ovi zeleni dijamanti imaju srednje intenzivnu boju i nešto tamniju nijansu.
Ovi zeleni dijamanti su definitivno najpoželjniji izbor, kada su u pitanju zeleni dijamanti. Oni imaju intenzivnu zelenu boju i vrlo su pogodni za izradu finog nakita.
Ovi zeleni dijamanti imaju najintenzivniju i najizraženiju boju. Oni su veoma retki i pogodni za izradu najfinijeg nakita.
Ovi braon dijamanti obično imaju svetlu nijansu i mali intenzitet boje. To je minimalni zahtev za izradu finih nakita.
Sa intenzivnijom bojom, ovi dijamanti su svakako poželjniji braon dijamanti. Ovi braon dijamanti imaju srednje intenzivnu boju i nešto tamniju nijansu.
Ovi braon dijamanti su definitivno najpoželjniji izbor, kada su u pitanju braon dijamanti. Oni imaju intenzivnu braon boju i vrlo su pogodni za izradu finog nakita.
Ovi braon dijamanti imaju najintenzivniju i najizraženiju boju. Oni su veoma retki i pogodni za izradu najfinijeg nakita.
"Ametist gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Ametist gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Ametist gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Ametist.
Tradicionalno Ametist gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Citrine gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Citrine gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Citrine gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Citrine.
Tradicionalno Citrine gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Granat gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Granat gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Granat gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Granat.
Tradicionalno Granat gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Plavi topaz gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Plavi topaz gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Plavi topaz gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Plavi topaz.
Tradicionalno Plavi topaz gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Peridot gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Peridot gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
(stonename) gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Peridot.
Tradicionalno Peridot gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Akvamarin gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Akvamarin gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Akvamarin gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Akvamarin.
Tradicionalno Akvamarin gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Vatreni opal gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Vatreni opal gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Vatreni opal gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Vatreni opal.
Tradicionalno Vatreni opal gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Zeleni ametist gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Zeleni ametist gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Zeleni ametist gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Zeleni ametist.
Tradicionalno Zeleni ametist gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Zeleni turmalin gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Zeleni turmalin gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Zeleni turmalin gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Zeleni turmalin.
Tradicionalno Zeleni turmalin gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Roze turmalin gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Roze turmalin gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Roze turmalin gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Roze turmalin.
Tradicionalno Roze turmalin gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Rozenkvarc gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Rozenkvarc gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Rozenkvarc gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Rozenkvarc.
Tradicionalno Rozenkvarc gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Tanzanit gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Tanzanit gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Tanzanit gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Tanzanit.
Tradicionalno Tanzanit gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Dimljeni kvarc gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Dimljeni kvarc gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Dimljeni kvarc gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Dimljeni kvarc.
Tradicionalno Dimljeni kvarc gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Morganit gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Morganit gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Morganit gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Morganit.
Tradicionalno Morganit gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Rodoljni Granat gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Rodoljni Granat gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Rodoljni Granat gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Rodoljni Granat.
Tradicionalno Rodoljni Granat gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
"Cavorit gradiran kao "Dobar (A)" ima male nečistoće. Svetlost ne prolazi kroz ovaj dragi kamen. Ulazno nivo za izradu finog nakita.
Neke male nečistoće vidljive su golim okom. Cavorit gradiran kao "Veoma dobar (AA)" ima jednu nijansu boje, koja omogućava da svetlost prolazi kroz dragulj.
Cavorit gradiran kao Excellent (AAA) je veoma kvalitetan dragi kamen i može da se nađe kod najboljih svetskih zlatara. Najpoželjniji izbor kada je u pitanju Cavorit.
Tradicionalno Cavorit gradiran Heirloom (AAAA) su koristile kraljevske osobe. Ovi dragulji imaju najveću prozračnost, besprekornu i jarku boju.
Malobrojne nečistoće, svetla boja. Svetlost ne može da prodre kroz ovaj dragi kamen.
Nečistoće ili mali unutrašnji kristali su tek jedva primetni pažljivim pregledom, ali nisu ozbiljne konkluzije.
Visokokvalitetni dragulj, koji može da se nađe kod najpoznatijih svetskih zlatara. Ovaj kamen ima veoma, veoma male nečistoće, koje nisu vidljive golim okom.
Najviši kvalitet za ovaj dragi kamen. Savršen i sa perfektnim rezom. Nema vidljivih nečistoća čak i pod povećanjem od 10X.
Malobrojne nečistoće, svetla boja. Svetlost ne može da prodre kroz ovaj dragi kamen.
Nečistoće ili mali unutrašnji kristali su tek jedva primetni pažljivim pregledom, ali nisu ozbiljne konkluzije.
Visokokvalitetni dragulj, koji može da se nađe kod najpoznatijih svetskih zlatara. Ovaj kamen ima veoma, veoma male nečistoće, koje nisu vidljive golim okom.
Najviši kvalitet za ovaj dragi kamen. Savršen i sa perfektnim rezom. Nema vidljivih nečistoća čak i pod povećanjem od 10X.
Malobrojne nečistoće, svetla boja. Svetlost ne može da prodre kroz ovaj dragi kamen.
Nečistoće ili mali unutrašnji kristali su tek jedva primetni pažljivim pregledom, ali nisu ozbiljne konkluzije.
Visokokvalitetni dragulj, koji može da se nađe kod najpoznatijih svetskih zlatara. Ovaj kamen ima veoma, veoma male nečistoće, koje nisu vidljive golim okom.
Najviši kvalitet za ovaj dragi kamen. Savršen i sa perfektnim rezom. Nema vidljivih nečistoća čak i pod povećanjem od 10X.
Zeleni Swarovski cirkon: Ima iste osobine kao zeleni kubni cirkon. Razlika je u tome što je Swarovski svetski poznata marka sintetičkih kamena.
Zeleni kubni cirkon: Zeleni kubni cirkon se obično koristi kao zamena za smaragd. Međutim, to je sintetički kamen, za razliku od smaragda, koji je prirodni kamen i može se sresti u različitim nijansama i sa različitim kvalitetom.
Swarovski cirkon: Ima iste osobine kao prozirni kubni cirkon; bezbojan je i sjajan. Od kubnog cirkona se razlikuje po tome što je Swarovski svetski poznata marka sintetičkih kamena.
Kubni cirkon: Kubni cirkon je veštački materijal, koji se zbog svoje izdržljivosti i sjaja, koristi kao pristupačna dijamantska alternativa u izradi nakita. Ovaj sintetički kamen može da bude proziran i bezbojan, kao i različite boje i oblika.
Tamno plavi Swarovski cirkon: Ima iste osobine kao plavi kubni cirkon. Razlika je u tome što je Swarovski svetski poznata marka sintetičkih kamena.
Tamno plavi kubni cirkon: Plavi kubni cirkon se obično koristi kao zamena za safir. Međutim, on je sintetički kamen, za razliku od safira, koji je prirodni kamen i može se sresti u različitim nijansama i sa različitim kvalitetom.
Crveni Swarovski cirkon: Ima iste osobine kao crveni kubni cirkon. Razlika je u tome što je Swarovski svetski poznata marka sintetičkih kamena.
Crveni kubni cirkon: Crveni kubni cirkon se obično koristi kao zamena za rubin. Međutim, to je sintetički kamen za razliku od rubina, koji je prirodni kamen i može se sresti u različitim nijansama i sa različitim kvalitetom.
Ovi dijamanti sadrže uočljive nečistoće, koje su lako otkrivaju pod uvećanjem od 10X i jasno su vidljive golim okom.
SI dijamanti sadrže sitne nečistoče, koje su uočljive pod uvećanjem od 10X i često su vidljive golim okom.
Dijamanti ove jasnoće sadrže veoma blage manje inkluzije koje se mogu uočiti pod 10X uveličavajućim ogledalom i nisu vidljive golim okom.
Dijamanti ove jasnoće mogu sadržati vrlo, vrlo blede inkluzije, koje je veoma teško pronaći pod 10X uveličavajućem ogledalu i nisu vidljive golim okom.
VS dijamanti su poznati po tome što imaju veoma fine nečistoće, koje nisu vidljive golim okom i mogu da se vide jedino pod uveličavajućim staklom.
Dijamanti sa VVS čistoćom sadrže veoma, veoma fine nečistoće, koje je izuzetno teško detektovati sa uvećanjem od 10X. Ove nečistoće nisu vidljive golim okom.
"Fine do vrlo fine nečistoće" nisu vidljive golim okom, jedino mogu da budu primećene pod uvećanjem.
Odnosi se na "vrlo vrlo malo uključenih" nečistoća i poznata je kao jedna od najviših ocena bezbojnosti dijamanta, u rangu unutrašnje savršena i savršena bezbojnost.
Prirodan i sjajni. svetlo zasićeni rubin, koji nije bio podvrgnut procesu toplotnog tretmana. Ova vrsta rubina ima vrhunski kvalitet sa zanemarljivim primesama i nečistoćama, koje mogu da budu vidljive golim okom.
Prirodni i vrlo intenzivno obojeni rubin, koji nije bio podvrgnut procesu toplotnog tretmana. Smatra se da je to rubin, koji ima najveću vrednost.
Prirodan, tamno plavi safir, koji nije bio podvrgnut procesu toplotnog tretmana. Ova vrsta safira ima vrhunski kvalitet sa zanemarljivo malim primesama i nečistoćama, koje mogu da budu vidljive golim okom.
Prirodni i vrlo intenzivno obojeni safir, koji nije bio podvrgnut procesu toplotnog tretmana. Smatra se da je to safir, koji ima najveću vrednost.
Prirodni i intenzivno obojeni smaragd, koji nije bio podvrgnut procesu toplotnog tretmana. Ova vrsta smaragda ima vrhunski kvalitet sa zanemarljivim primesama i nečistoćama, koje mogu da budu vidljive golim okom.
Prirodni i vrlo intenzivno obojeni smaragd, koji nije bio podvrgnut procesu toplotnog tretmana. Smatra se da je to smaragd, koji ima najveću vrednost.

Smaragd (kreiran u lab-u)

Različitih nijansi i bez primesa, smaragdi kreirani u laboratoji su oličenje savršenstva. Osim toga, laboratorijski kreirani smaragdi imaju iste astrološke karakteristike kao i prirodni smaragdi, tako da oni imaju isti efekat na telo i dušu. Oni su odličan izbor za one koji traže savršenstvo u dragom kamenu.

Safir (kreiran u lab-u)

svojim dubokim plavim nijansama, safir kreiran u laboratoriji ima iste fizičke, hemijske i optičke osobine kao i prirodni safir. Zahvaljujući svojoj iskričavoj lepoti, safir stvoren u laboratoriji je odlična opcija za one, koji žele da imaju kamen sa vizuelnim savršenstvom.

Rubin (kreiran u lab-u)

Zahvaljujući svom savršenstvu i glatkosti, rubini kreirani u laboratoriji, jednako su prekrasni kao i prirodni rubini. Pored svoje očaravajuće lepote, rubin stvoren u laboratoriji je simbol snage i vitalnosti. Pošto lab kreirani rubini imaju iste fizičke, optičke i hemijske osobine, oni će biti takođe odlična alternativa za sve ljubitelje rubina.

Rubelit (kreiran u lab-u)

Poznat još kao ružičasti turmalin, rubelit je dobio svoje ime od latinske reči "rubellus" što znači "crvenkast". Rubelit, svojom prekrasnom kombinacijom roze i crvene boje od koje zastaje dah, je kamen za koji se veruje da daje životnu energiju svom vlasniku. Za one koji se dvoume prilikom izbora između originalnog, prirodnog kamena i lab-kreiranog rubelita. dobro je da znaju da rubeliti stvoreni u laboratoriji imaju iste osobine kao i prirodni.

Moissanite (kreiran u lab-u)

Podseća na dijamant sa svojom prozirnom i sjajnom površinom, Moissanite je mineral iz porodice silicijum ugljenika i on je još jedan tip kamena kreiranih u laboratoriji. Pošto je čvrst kao dijamant, Moissanite je odlična alternativa prilikom izbora vereničkog prstena.

Plavi cirkon

Poznat još kao kambodžanski plavi cirkon, jer je njegovo poreklo iz Kambodže, nijansa plavog cirkona je bliža nebesko plavoj ili pastelno plavoj boji. Podseća na dijamant i pošto nosi isti naziv kao i cirkon, prirodni plavi cirkon ne bi trebalo da bude mešan sa sintetičkim kubnim cirkonom. Kao član porodice cirkona, smatra se da plavi cirkon ima veliki uticaj na ljudsko telo. On čisti um i veruje se da plavi cirkon opušta svog vlasnika.

Smeđi cirkon

Poreklom iz Tanzanije, smeđi cirkon je još jedan pripadnik porodice cirkona. Svojim izgledom on podseća na dijamant, ali prirodni smeđi cirkom ne sme se mešati sa sintetičkim kubnim cirkonom. Pošto je to prirodni kamen kao i za druge pripadnike porodice cirkona, i za smeđi cirkon se veruje da ima pozitivan efekat na ljudsko telo. Zbog svojih lekovitih svojstava, smatra se da smeđi cirkon olakšava fizičku bol. Ovo može da bude odlična opcija za one koji žele da osete isceljujuću moć Majke Zemlje.

Beli cirkon

Poreklom iz Tanzanije i Nigerije, to je prozirni prirodni kamen, koji liči dijamantu. Ne sme da se meša sa kubnim cirkonom, jer je beli cirkon prirodni kamen, dok je kubni cirkon sintetički. Zbog toga što ima dvostruku refrakciju, beli cirkon ima neverovatan vizualni efekat. On može da bude odlična alternativa dijamantu, ako želite drugačiji izbor za isti izgled.

Kunzit

Skreće pažnju svojim rasponom boja, od delikatne pastelne ružičaste do intenzivno purpurno-ljubičaste boje, kunzit je još uvek nedovoljno poznata i retka lepota. U prirodi često se može sresti u velikim razmerama, kunzit je monolitan i njegovi kristali imaju klinasti oblik. Iako je većini ljudi nepoznat, postoje važne i poznate osobe, koje obožavaju kunzit kao što je Vojvodkinja od Gločestera.

Crni opal

Smatra se najređim oblikom opala, crni opal ima različite nijanse koje variraju od zagasito crne boje uglja do tamno sive. Ono što čini ovaj dragi kamen posebnim je raznovrsnost boja i nijansi, koje se mogu videti u kamenu. Tako možete da vidite sjajne crvene, narandžaste ili zelene nijanse, koje reflektuje crni opal.

Topaz Neptunov vrt

Nazvan po harmoničnom dijapazonu boja na neptunovoj površini, topaz Neptunov vrt poziva Vas da uronite u vanzemaljski šarm ovog kamena. Da bi se poboljšala i naglasila njegova boja i kvalitet, ovaj kamen je prekriven slojem premaza. Kao član porodice topaza, ovaj kamen, zahvaljujući svojoj energiji, takođe ima opuštajuća svojstva. Za one koji veruju u moć dragih kamena, on smiruje živce i štiti od bolesti.

Merkurijev topaz

Zbog svoje prozirne površine, Merkurijev topaz reflektuje svetlost stvarajući efekat Aurore. Baš kao što planeta Merkur postaje plava kada se kupa u sunčevoj svetlosti i reflektuje je, zaslepljujuće nijanse Merrkurijevog topaza mogu se videti kada je on izložen sunčevoj svetlosti. Ovaj efekat se postiže nanošenjem premaza, koji se zove još i fizičko odlaganje isparavanja, a kao rezultat se dobija svetlosni efekat.

Mistični topaz

Mističan kao što je njegovo ime, mistični topaz je rajski skup boja sa odsjajem duge. Dodavanjem premaza postiže se poboljšavanje boje i konačni oblik ovog kamena. Veruje se da on uklanja negativna osećanja i tera zle duhove, te ovaj kamen doprinosi opuštanju svog vlasnika. Kako štiti od "zlih očiju", to nema mesta za nesavršenosti u mističnom topazu. Ovaj kamen je sjajan izbor za osobe koje žele da imaju uvek kod sebe umanjenu verziju duge.

Ružičasti topaz

Kao jedna od najređih varijanti topaza, ružičasti topaz će istopiti srca svim ljubiteljima ružičaste boje svojom delikatnom lepotom. Dodavanjem premaza postiže se poboljšavanje boje i konačni oblik ovog kamena. Kako on doprinosi vitalnosti svom vlasniku, veruje se da će Vas ovaj kamen spasiti od negativne energije zahvaljujući svojoj božanskoj povezanosti i zaštiti sunca. Pošto poboljšava kreativno razmiljanje, ružičasti topaz može da bude odličan izbor za dizajnere ili umetnike. Ako se zagledate u njega, osetićete svu toplinu njegovih boja.

Opal

Ovo je jedan neverovatan kamen sa izuzetnom iskričavom, svetlucavom lepotom. Opal u beloj boji je najčešći tip opala. Kao kod svih opala, veruje se da on ima visoku energiju i izuzetan uticaj na telo. Veruje se da opal pretvara negativnu energiju u pozitivnu i pročišćuje je, te smiruje um svog vlasnika.

Sultanit

Klasifikovan kao poludragi kamen, sultanit je od nedavno postao veoma popularan. U zavisnosti od izvora svetlosti, njegova boja može da varira od boje šampanjca do boje breskve. Zahvaljujući visokom indeksu prelamanja, možete da vidite paletu njegovih boja čak i na prigušenom svetlu. Obično se izrađuje u velikim karatima da bi mogla da se vidi ova uzbudljiva promena boja.

Cavorit

Kao jedan od članova iz porodice zelenih (grosular) granata, cavorit je jedan od najpopularnijih dragih kamena zbog svoje retkosti. Zahvaljujući svojoj prekrasnoj zelenoj boji, on Vas može podsetiti na smaragd. Svoju zelenu boju duguje prisustvu hroma ili vanadijuma u hemijskoj strukturi, cavorit je praznik za oči. Veruje se da cavorit leči emocionalne traume ili bolesti njegovog vlasnika.

Crni safir

Kao član porodice safira, crni safir je jedna od varijacija minerala Korunda. Zbog svoje tamne boje kao smola, crni safir reflektuje tamne tonove, dok neki od njih mogu da imaju i metalni odsjaj kada su izloženi svetlu. Njegova najveća nalazišta nalaze se u Australiji, crni safir može da bude odlična alternativa za ljubitelje crne boje. Veruje se da crni safiri pomaže da njegov vlasnik ostane miran u haotičnim situacijama i služi kao zaštitni štit protiv nasilja.
17ag9i1o6l
Svaki dragi kamen je klasifikovan/ gradiran prema karakteristikama kao što su boja i čistoća, kojim se opisuje kvalitet dragulja.
Gemstone Quality
Broj proizvoda:
Opisni kod se koristi da naznači specifikacije u vezi sa klasifikacijom proizvoda.
Da li je nakit od belog zlata pokriven slojem rodijuma?

Da

Gemstone Quality

Ne

Gemstone Quality

Sloj od rodijuma se koristi za povećanje sjaja belog zlata. Kada izaberete opciju " ne" Vaš proizvod neće biti tretiran rodijumom i imaće prirodnu boju umesto čisto belog i sjajnog izgleda.

Pošaljite mi prsten prosečne veličine :
Ukoliko ne znate Vašu veličinu prstena, možete da izaberete tu opciju. Izradićemo i poslaćemo Vam prsten u najčešće biranoj veličini prstena. U slučaju da Vam ova veličina ne odgovara, možete da nam vratite prsten za besplatnu promenu veličine u roku od 60 dana od njegove isporuke.
Pokriće od rodijuma

Deo u beloj boji Vašeg nakita biće izrađen od belog metala, koji ste izabrali i nakon toga biće premazan slojem rodijuma za veći sjaj.

Da li je nakit od srebra pokriven slojem rodijuma?
Premaz od rodijuma se koristi samo za naglašavanje bele boje i za zaštitu prstena od ogrebotina, ali metal ispod zaštitnog sloja je srebro.
Graviranje
GLAMIRA koristi tehniku laserskog graviranja, što ima kao krajnji rezultat finalno glatko obrađenu površinu Vašeg proizvoda.
Graviranje Vašeg komada nakita ne utiče na bilo koji način na besplatnu promenu veličine prstena, doživotnu garanciju ili vršenje popravke.
engraving
Brend :
Odnosi se na sve proizvode pod garancijom Glamira brenda dijamanata, čak i ako možete koristiti i druge drage kamenove da personalizujete svoje proizvode.
Metal / boja
Metal se odnosi na osnovni materijal koji je korišćen u proizvodnji nakita. Boja je određena kombinacijom metala sa agensima drugih legura.
alloy
Dragulji:
Dragulji (poznati i kao dragi i poludragi kamenovi) su minerali od vrednosti, retki i lepi, koji se koriste nakon obrade i poliranja.
Gemstones
Metal / boja
Crni rodijum je trajan i očaravajući premaz, koji se primenjuje za potamnjivanje metala i dobijanje ovako zapaženog tamnog ili crnog izgleda.
alloy
Centralni kamen:
Centralni kamen je primarni kamen na nakitu. Karat centralnog kamena je veći od drugih.
Kamen 3:
Kamen 3 se sastoji od malih dodatnih kamena. koji podcrtavaju harmoniju centralnog kamena i kamena naglaska.
Izdignuti kamen:
Izdignuti kamen definiše komplementarne ili sekundarne kamenove koji su generalno manji od primarnih dragulja.
Jasnoća dragulja :
Jasnoća dragulja se odnosi na boju i jasnoću kamena. Jasnoća dragulja zavisi od njegove vrste. AAA jasnoća se odnosi na veoma čiste kamenove dok se AA jasnoća odnosi na polu-čiste kamenove.
Stone Clarity
Karat:
Karat se odnosi na meru dijamanata i drugih dragulja.
Carat
Tvrdoća:
Termin ''Čvrst'' označava da predmet nije šupalj iznutra.
Solid
GLAMIRA logo:
Oblik kamena:
Oblik opisuje oblik i izgled dijamanta, na primer okrugao, četvrtast, smaragd, ovalni ili blistav. Svi ovi oblici imaju različite forme i druge različite atribute.
Stone Shape
Oblik kamena:
Oblik opisuje oblik i izgled dijamanta, na primer okrugao ili ovalni. Svi ovi oblici imaju različite forme i druge različite atribute.
Stone Shape
Kvantitet kamenova:
Osnovni pojam u vezi sa merenjem broja upotrebljenih dragulja.
Prečnik dragulja:
Prečnik (dimenzija) se odnosi na izgled dragulja. Prečnik kamena bolje meri pravu veličinu dragulja bolje od težine karata, zbog raznih načina rezanja.
Stone Diameter
Ogrlica:
Odnosi se na tipove lančića, koji uključuju Brill forzentinu, Crushed figaro, Crushed forzentinu, Curb, Figaro.
Boja lanca:
Odnosi se na to da boja lanca može biti personalizovana, bela, žuta i crvena.
Chain Colour
Legura lanca:
Odnosi se na to da boja lanca može biti personalizovana, bela, žuta i crvena.
Širina:
Odnosi se na širine prstenova u skladu sa stilovima.
width
Debljina: